Γνωρίστε την ομάδα FoodTreasure

Η FoodTreasure ξεκίνησε, πριν από περίπου 2 χρόνια, ως μια άτυπη ομάδα πολιτών και επιστημόνων, με σκοπό την αντιμετώπιση του ζητήματος των οργανικών υπολειμμάτων.

Ως ομάδα του 5ου κύκλου του Social Dynamo, η FoodTreasure είχε ως βασικό στόχο να επιλύσει το ζήτημα της νομικής της μορφής και να αποκτήσει νομική υπόσταση. Σε αυτό το διάστημα, και με την πολύτιμη βοήθεια του μέντορα μας, Κωνσταντίνου Λιαρίκου, αποφασίστηκε να προσαρτηθεί στην InCommOn  – μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2016 λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε μια οργάνωση ευρύτερου πεδίου δραστηριοποίησης, στοχεύοντας στις ρίζες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα αστικά κέντρα, κι έτσι κατέληξε σήμερα να καταπιάνεται με την συμμετοχική και βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Πολλά μέλη της FoodTreasure είχαν εργασιακή ή εθελοντική σχέση με την InCommOn, οπότε η επιλογή η FoodTreasure να αποτελέσει μια από τις ομάδες δράσεις της οργάνωσης, φάνηκε ιδανική.

Σήμερα, η InCommOn αποτελείται από 3 ομάδες δράσεις, κάθε μια από τις οποίες εξειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα της αστικής πραγματικότητας και δουλεύουν είτε αυτόνομα είτε συνδυαστικά, προκειμένου να προωθήσουν την αστική βιωσιμότητα. Η FoodTreasure λοιπόν, διατηρώντας πλήρως τον αρχικό της χαρακτήρα, έχει αναλάβει τη διαχείριση των οργανικών υπολειμμάτων, προσεγγίζοντας το μείζον αυτό ζήτημα με συμμετοχικές μεθόδους και εργαλεία που εμπλέκουν τους πολίτες, τα σχολεία, την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και την πολιτεία. Συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της, έχοντας λάβει και την πρώτη της χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για το έργο κάΦσιμο, που αφορά την ανακύκλωση υπολειμμάτων καφέ!