Γνωρίστε την ομάδα Messolonghi by Locals

Διαβάστε τι έγραψε η οργάνωση Messolonghi by Locals για την φιλοξενία της στον 5ο κύκλο φιλοξενίας και ενδυνάμωσης του Social Dynamo:

H σχέση του οργανισμού του Messolonghi by Locals με το Social Dynamo αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της φάσης του Scaling Award του προγράμματος START: Create Cultural Change  όπου ο οργανισμός είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στον 5ο  Κύκλο του Προγράμματος Φιλοξενίας & Ενδυνάμωσης του Social Dynamo. Το Social Dynamo μέσα από τα webinars, την e-learning πλατφόρμα αλλά και τις συνεδρίες με τον μέντορα, μας βοήθησε στην ανάπτυξη του οργανογράμματος του οργανισμού μας, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεών μας και στον πολλαπλασιασμό του κοινωνικού μας αντίκτυπου στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου. Ο μέντορας μας, Φώτης Κατιμερτζόπουλος, με τις γνώσεις και την εμπειρία του μας βοήθησε στην ωρίμανση του οργανισμού και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης ώστε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις ιδέες μας παρά τις δυσκολίες. Επιπλέον, το Social Dynamo υπήρξε η αφορμή για νέες συνεργασίες καθώς μέσα από συνεδρία γνωρίσαμε την Quantum, με την οποία πλέον συνεργαζόμαστε στενά.

Το “Messolonghi by Locals” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία το 2018 στο πλαίσιο του προγράμματος «START: Create Cultural Change». Σκοπός του οργανισμού είναι η ενίσχυση της συλλογικότητας στην τοπική κοινότητα του Μεσολογγίου μέσω της συμμετοχικής χαρτογράφησης της πόλης με την μορφή πολιτιστικών διαδρομών αλλά και μέσα από την δημιουργία και προώθηση πολιτιστικών δράσεων.

Οι δράσεις του οργανισμού αφορούν στην μελέτη, ανάδειξη και διαφύλαξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβαλλοντικού πλούτου και στην δημιουργία προγραμμάτων εναλλακτικού πολιτιστικού τουρισμού και οικοτουρισμού.

Η ιδέα ξεκίνησε από νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να παραμείνουν στην επαρχιακή πόλη του Μεσολογγίου και να δράσουν σε αυτήν, σε μια περίοδο που η κοινωνική και οικονομική κρίση έχει αυξήσει τον αριθμό των νέων που φεύγουν και έχει διαμορφώσει ένα κλίμα εσωστρέφειας και αδράνειας στην τοπική κοινότητα.