Εργαστήριο “Το Burnout σε στελέχη MKO και εθελοντές”

Το σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (Burn Out) εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στα στελέχη των ΜΚΟ αλλά και στους εθελοντές.

Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι να μάθουμε να εντοπίζουμε τα συμπτώματα εγκαίρως ώστε να δράσουμε άμεσα, μειώνοντας τις συνέπειες και βρίσκοντας πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Το Burn Out στα στελέχη των ΜΚΟ, πέρα από τις προσωπικές επιπτώσεις, επηρεάζει το έργο, την εικόνα και τη φήμη του οργανισμού. Επίσης, στους εθελοντές είναι από τους βασικούς λόγους συγκρούσεων και τελικά αποχώρησης.

Θα απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως: Γιατί εμφανίζεται όλο και συχνότερα; Πόσο τα συμπτώματα επηρεάζουν και επηρεάζονται από τον οργανισμό; Αφορά όλο τον οργανισμό ή μεμονωμένα άτομα; Τελικά αντιμετωπίζεται;

Στο εργαστήριο αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα μέσα από βιωματικές ασκήσεις και συζήτηση να προβληματιστούμε, να αναρωτηθούμε αλλά και να κινητοποιηθούμε δυναμικά τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση του Burn Out. Ετσι, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τεχνικές εντοπισμού και αντιμετώπισης αλλά κυρίως να κατανοήσουν ότι αν και το Burn Out …κυκλοφορεί ανάμεσά μας, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε!!

Πού και πότε:
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, 16.00 – 19.00.
Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε “Συμμετοχή”, επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για την κα Ελισάβετ Γεωργίου:

Η κα Γεωργίου έχει εξειδικευτεί στη διαχείριση επαγγελματικών & προσωπικών κρίσεων και μεταβάσεων, στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού σε οργανωσιακές δομές εταιρειών και ΜΚΟ, καθώς και στη συμβουλευτική καριέρας σε εφήβους και ενήλικες.

Διαθέτει εμπειρία 20 ετών ως σύμβουλος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες και παράλληλη εμπειρία 12 ετών ως ψυχοθεραπεύτρια.

Από το 2010 έχει ιδρύσει και διευθύνει το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού Be YourSelf  όπου παρέχει υπηρεσίες Συμβουλευτικής, Mentoring, Coaching, Εκπαίδευσης & Ψυχοθεραπείας, ατομικά ή ομαδικά, σε ιδιώτες, επιχειρήσεις, σχολεία, MKO και ΚΕΚ σχετικά με Διαχείριση Επαγγελματικών & Προσωπικών Κρίσεων (πένθος, ασθένεια, διαζύγιο, απώλεια εργασίας κ.α), Συμβουλευτική Καριέρας, Επαγγελματικό Προσανατολισμό, Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων (εργαζομένων και εθελοντών), Διαχείριση Άγχους, Προσωπική Ανάπτυξη & Ψυχοθεραπεία.

Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή Εκπαίδευση στην Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εξειδίκευση στη ψυχοθεραπεία Gestalt (4ετής φοίτηση στο Athens Gestalt Foundation), δίπλωμα στο Positivity Coaching και πιστοποίηση εκπαιδευτή ενηλίκων. Συνεχίζει να εκπαιδεύεται σε νέες τεχνικές, εργαλεία και μεθόδους από το χώρο της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας και του coaching.