Ανακαλύπτοντας τα Social Media

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με τα μυστικά των social media, εστιάζοντας στην αποτελεσματική τους χρήση και στις ευκαιρίες που προσφέρουν για επικοινωνία, engagement και fundraising. To σεμινάριο θα εστιάσει σε τρία βασικά social media: Facebook, Instagram και Twitter, επιδιώκοντας να τα εντάξει στο γενικότερο πλαίσιο μιας αποτελεσματικής επικοινωνιακής στρατηγικής. Απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες που θέλουν να κάνουν σωστά τα πρώτα τους βήματα, χωρίς να έχουν απαραιτήτως προϋπολογισμό στη διάθεσή τους και θα αγγίξει μεταξύ άλλων τα εξής κομβικά ζητήματα:

– τη θέση των social media στην επικοινωνιακή στρατηγική και τον ιδιαίτερο – και διακριτό μεταξύ τους ρόλο – του Facebook, Twitter και Instagram

– την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων σε Facebook, Twitter και Instagram στην «εποχή των αλγορίθμων» και του διαφημιστικού budget

– πετυχημένα case studies για Facebook και Twitter και πρακτική εφαρμογή βάσει των αναγκών των συμμετεχόντων

Πού και πότε:
Tο σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Καρνεάδου 25, μετρό Ευαγγελισμός), την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 15.00 – 18.00.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο Ιάσονας Κάντας είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Από το 2005 μέχρι και το 2008, με ένα «διάλειμμα» κάποιων μηνών στην Κωνσταντινούπολη για την εφημερίδα «Χουριέτ», ήταν μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα και της Θεματικής Βραδιάς στην ΕΡΤ, ενώ συμμετείχε στη δημιουργία του tvxs.gr. Από το καλοκαίρι του 2007 και για έναν περίπου χρόνο επιμελούνταν και παρουσίαζε μουσική – ενημερωτική εκπομπή στον FLASH 96, δίνοντας χώρο στον «κρυφό του έρωτα» για το ραδιόφωνο. Έχει επίσης αρθρογραφήσει σε διάφορα περιοδικά, καθώς και στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», στο ένθετο «Global».

Δεν εγκατέλειψε ποτέ το «παιδί» του, το enfo.gr, μια user generated content platform ανοικτή προς όλους, ενώ πάντα θυμάται την αγάπη του για τη δημοσιογραφία, με τελευταίο του «ξέσπασμα» την αρχισυνταξία στον 1ο κύκλο της εκπομπής της ΕΡΤ3, «24 Ώρες Ελλάδα» (2016-2017).

Ο Ιάσονας Κάντας εργάζεται στο WWF Ελλάς από το 2009. Από τότε, μέχρι και σήμερα, είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της οργάνωσης, έχοντας στο ενδιάμεσο πάρει επ’ ώμου για 3 χρόνια, και τα social media καθώς και τα οργανικά εργαλεία επικοινωνίας της οργάνωσης.