Διαδραστικό σεμινάριο Εισαγωγή στο coaching και τα οφέλη του

Στο διαδραστικό αυτό σεμινάριο, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Coaching (Hellenic Coaching Association) μας εξηγεί τι είναι και τι δεν είναι το coaching και πώς λειτουργεί. Εργαζόμενοι σε δυάδες, ανακαλύπτουμε την αξία του coaching για τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, και πώς αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη οργανισμών και ατόμων που εργάζονται σε αυτούς.

Ειδικότερα σήμερα, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κοινωφελών οργανισμών γίνεται επιτακτικότερη, καθώς συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσέλκυσης πόρων και εθελοντών.

Για τον Ελληνικό Σύνδεσμο Coaching, η βελτίωση αυτή ξεκινά από την ανάπτυξη των στελεχών των φορέων, προσθέτοντας φυσικά και την ανάγκη για νέα μοντέλα διαχείρισης και αριστοποίησης των πόρων τους ή για πρακτικές βελτίωσης της στρατηγικής τους διοίκησης και οργανωτικής δομής. Σε αυτό το πλαίσιο, o Σύνδεσμος στηρίζει και ενισχύει τους στόχους και την εύρυθμη λειτουργία οργανισμών που παίζουν έναν τόσο σημαντικό κοινωνικό ρόλο, ενώ παράλληλα προωθεί την αξία του coaching στην Ελληνική κοινωνία.

Στη συνέχεια, το HCA θα μας παρουσιάσει το πρόγραμμά του “Solidarity Coaching”, απευθυνόμενο σε στελέχη κοινωφελών οργανισμών.

Πού και πότε:

Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Καρνεάδου 25, μετρό Ευαγγελισμός), τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, 17.30 – 20.30. Η είσοδος σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω: Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Λίγα λόγια για τον Ελληνικό Σύνδεσμο Coaching (HCA):

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Coaching (HCA) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με στόχο την δημιουργία και διατήρηση ενός κοινού πλαισίου αξιών για την επαγγελματική κοινότητα των coach. Το Hellenic Coaching Association, εντάχθηκε στο European Coaching and Mentoring Council (EMCC) τον Ιούνιο του 2010, δημιουργώντας έτσι μια δυναμική ελληνική προέκταση αυτού του Πανευρωπαϊκού οργανισμού.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Coaching/EMCC Greece (HCA) λάνσαρε το πρόγραμμα ‘Solidarity Coaching’ το 2011, με στόχο την υποστήριξη κοινωφελών οργανισμών μέσω coaching, έτσι ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Το Solidarity Coaching είναι ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα executive coaching pro bono για ένα μέλος της διοίκησης του οργανισμού σε έναν απο τους τομείς: βελτίωση ατομικής απόδοσης, ανάπτυξη ηγεσίας, μετάβαση/προαγωγή σε υψηλότερη θέση, βελτίωση προσωπικών δεξιοτήτων (π.χ. επικοινωνία, διαπραγματευτικές ικανότητες, διαπροσωπικές σχέσεις), διαχείριση θεμάτων στον χώρο εργασίας.

Tο πρόγραμμα προσφέρεται από εθελοντές, έμπειρους coaches που είναι μέλη του HCA .