Εισαγωγή στο lobbying και το advocacy – τι είναι, γιατί και πώς γίνεται

Το σεμινάριο αυτό προσφέρει μία εισαγωγή στο lobbying (άσκηση θεσμικής πίεσης) και το advocacy (συνηγορία) που μπορούν να διεξάγουν ΜΚΟ και πρωτοβουλίες πολιτών και απαντά στα ακόλουθα ερωτήματα:
– Τι είναι ακριβώς το lobbying και το advocacy;
– Σε τι εξυπηρετούν και γιατί μια ΜΚΟ να κάνει αντίστοιχες εκστρατείες;
– Πώς κάνουμε lobbying και advocacy – υπάρχουν κάποιες βασικές μέθοδοι που μπορούμε να ακολουθήσουμε;
Θα παρουσιαστούν επίσης κάποια επιτυχημένα παραδείγματα lobbying και advocacy από ελληνικές ΜΚΟ.

Πού και πότε:

Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Καρνεάδου 25 Αθήνα, μετρό Ευαγγελισμός), την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 17.00-19.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Εισηγήτρια σεμιναρίου:

Το σεμινάριο θα διεξάγει η κα Μαριανέλλα Κλώκα, υπεύθυνη διεκδίκησης δικαιωμάτων στο μη κερδοσκοπικό σωματείο PRAKSIS.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Μαριανέλλα Κλώκα είναι υπεύθυνη διεκδίκησης δικαιωμάτων στο μη κερδοσκοπικό σωματείο PRAKSIS, από το 2013. Διετέλεσε διευθύντρια της Θετικής Φωνής, συλλόγου ασθενών με HIV/AIDS για 3 χρόνια. Είναι μέλος του Ανθρωπιστικού Κινήματος από το 1990 και ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού “Κόσμος χωρίς πολέμους και βία” στην Ελλάδα. Συμμετέχει από το 2015 στο ελληνικό τμήμα αρθρογράφων του διεθνούς ειδησιογραφικού πρακτορείου PRESSENZA, για τον ανθρωπισμό, την ειρήνη, τη μη βία και την πνευματικότητα. Παράλληλα διανύει τη δεύτερη θητεία της ως μέλος στο Steering Committee του AIDS Action Europe.