Ενεργητικές Εκπαιδευτικές Τεχνικές για την εκπαίδευση εθελοντών

Το τρίωρο διαδραστικό workshop με τίτλο “Ενεργητικές Εκπαιδευτικές Τεχνικές: Train the Trainer” που παραδίδει στο Social Dynamo ο κ. Μάνος Παυλάκης από τη Game Tree την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 17.00, έχει ως βασικό σκοπό την εξοικείωση των συμμετεχόντων στη σύγχρονη εκπαιδευτική μεθοδολογία. Στο εργαστήριο θα εφαρμοστούν στην πράξη και θα αξιοποιηθούν τεχνικές, όπως το brainstorming, η χιονοστιβάδα, η εργασία σε ομάδες, το storytelling και το παιχνίδι ρόλων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε Εκπαιδευτές και Συντονιστές ΜΚΟ που θέλουν να εξοικειωθούν με ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές και μεθόδους, τις οποίες θα μπορούν άμεσα να αξιοποιούν στις εκπαιδεύσεις τους.

Στόχοι του προγράμματος

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα:

αναγνωρίζουν τη σημασία των ενεργητικών εκπαιδευτικών τεχνικών
επιλέγουν και θα χρησιμοποιούν την κατάλληλη εκπαιδευτική τεχνική
ενθαρρύνονται να προάγουν την ισότιμη συμμετοχή, την αυτενέργεια και την κριτική σκέψη στις ομάδες εκπαιδευομένων τους
Μεθοδολογία
Καθ’όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν σε βιωματικές εκπαιδευτικές τεχνικές σύμφωνα με τις αρχές και τις προδιαγραφές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, με σκοπό την ενεργητική συμμετοχή τους, την αξιοποίηση των γνώσεων και των εμπειριών τους, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Μπορείτε να τη δηλώσετε τηλεφωνικά στο 210 7218726, ή στέλνοντας το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.