Ο Συντονισμός Διαλόγου, ως ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων

Στο τρίωρο βιωματικό εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν πώς γίνεται η μετάβαση μέσα από τα άδυτα της σύγκρουσης στην διαχείριση και επίλυσή της. Το εργαλείο μας είναι ο διάλογος με την παρουσία συντονιστή. Επιχειρούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο συντονιστής, τι χαρακτηριστικά και δεξιότητες χρειάζεται να έχει και να χρησιμοποιεί και γιατί ο ρόλος του κρίνεται απαραίτητος για τη δημιουργία αποτελεσματικών συζητήσεων. Τι αποτελέσματα φέρνει η παρουσία του όταν διευκολύνει ομάδες (σωματεία, άτυπες ομάδες, ΑΜΚΕ, ΜΚΟ);

Οι συμμετέχοντες θα κλιθούν με το coaching των εισηγητών να γίνουν οι ίδιοι συντονιστές και να διαχειριστούν, ίσως ακόμα και να επιλύσουν συγκρούσεις που απασχολούν τις ομάδες τους και τις εμποδίζουν από το να κάνουν το επόμενο βήμα για την επίτευξη των σκοπών τους.

Το εργαστήρι διεξάγεται την Τρίτη 30 Μαΐου, 15.00-18.00, και εισηγητές του είναι οι:

Σπύρος Λειβαδόπουλος, Δικηγόρος (MSc), CEDR Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών
Ευγενία Θεοδώρου, Δικηγόρος, LL.M, CEDR Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια
Φρατζιάννα Γιαννίση, Ναυλομεσίτρια FICS, (MSc), CEDR Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια
Φανία Αθανασίου, Δικηγόρος, LL.M, CEDR Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Conflict Coach

Ποια είναι η ACRI

Η A.C.R.I. (Athens Conflict Resolution Institute) οραματίζεται έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν τους πόρους ώστε δημιουργικά και εποικοδομητικά να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Οι διαφορές συχνά οδηγούν σε κλιμάκωση της σύγκρουσης. Η ACRI, στελεχωμένη από ειδικούς στην επίλυση των συγκρούσεων, ενδυναμώνει τους ανθρώπους να βρουν βιώσιμες λύσεις στις διαφορές τους. Το έργο μας στηρίζεται στους παρακάτω πυλώνες:

Αισιοδοξία – Βλέπουμε κάθε σύγκρουση ως μια ευκαιρία για καλύτερη κατανόηση της διαφωνίας.
Διαφάνεια – Ενθαρρύνουμε τη διαφάνεια, μεταξύ μας και μεταξύ των ανθρώπων που έχουν τη διαφωνία.
Ενσυναίσθηση – Δεν παραμένουμε απλά ουδέτεροι, προσπαθούμε να κατανοήσουμε και να τιμήσουμε τις διαφορετικές απόψεις των ατόμων ή των κοινοτήτων που βρίσκονται σε σύγκρουση.
Ενδυνάμωση – Δημιουργούμε ένα συνεργατικό περιβάλλον όπου παρέχουμε υποστήριξη για να βρουν τα μέρη πρακτικές λύσεις στις διαφορές τους και να αποκτήσουν τα εργαλεία για να διαχειριστούν οι ίδιοι τις μελλοντικές τους συγκρούσεις.
Αριστεία – Απαιτούμε μόνο το καλύτερο από τον εαυτό μας για λογαριασμό των ανθρώπων με τους οποίους συνεργαζόμαστε.
Δημιουργικότητα – Σκεφτόμαστε διαφορετικά, και ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε να βρουν καινοτόμες, και ίσως απρόσμενες λύσεις για να κάνουν την Αθήνα μια ειρηνική πόλη.
Συνεργασία – Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με άλλες ΜΚΟ για την πραγματοποίηση κοινών στόχων.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν και μπορείτε να τη δηλώσετε στο socialdynamo@bodossaki.gr ή καλώντας στο 210 7218726.