Τα media ως μέσο γνωριμίας και διάδρασης της ομάδας

Το βιωματικό σεμινάριο στοχεύει να αναδείξει παιγνιώδεις τρόπους όπου η εικόνα και τα μέσα της τεχνολογίας μπορούν να γίνουν φορείς περιεχομένου και επικοινωνίας εντός της ομάδας. Το σεμινάριο επίσης σκοπεύει να ακονίσει την παρατηρητικότητα και ακρίβεια της ματιάς των συμμετεχόντων, μια δεξιότητα που λόγω της αθρόας εξάσκησης στη λήψη και χρήση εικόνων σήμερα κρίνεται απαραίτητη σε κάθε θέση, σε κάθε οργανισμό.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, απαραίτητο όμως να φέρετε το κινητό σας αν είναι smart phone ή κάποιο tablet ή φωτογραφική μηχανή.

Εισηγήτρια σεμιναρίου:

Μαρία Λεωνίδα, Σκηνοθέτης, Επιμορφώτρια σε θέματα Οπτικοακουστικής Γλώσσας, Υπεύθυνη προγραμμάτων στον Καρπό, Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας

Πού και πότε:

Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Καρνεάδου 25, μετρό Ευαγγελισμός), την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, 15.00 – 18.00. Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 25 άτομα).

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Σκηνοθέτης. Σπούδασε Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και Κινηματογράφο στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Δανία. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γερμανική Τηλεόραση ZDF/3SAT, την E.B.U., εφαρμογές με διαδραστικό περιεχόμενο και βίντεο για θεατρικές παραστάσεις. Από το 2002 συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Λονδίνου και με το Πρόγραμμα Μελίνα- εστιάζοντας στη διδάσκαλία video και τη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων από παιδιά, νέους και ενήλικες. Εχει σχεδιάσει και υλοποιήσει οπτικοακουστικά εργαστήρια για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Παν/μιο Φρανκφούρτης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, και διεθνή προγράμματα με αντικείμενο το ντοκιμαντέρ, τη γλώσσα του κινηματογράφου και το σενάριο. Παρουσιάζει την εργαστηριακή της δουλειά σε ελληνικά και ευρωπαικά συνέδρια. Υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.