Έλενα Μαργέλλου

Δικηγόρος – Associate στο Δικηγορικό Γραφείο Vounatsos Attorneys

Η Έλενα Μαργέλλου είναι Δικηγόρος και από το 2005 εργάζεται αδιαλείπτως σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και επέλεξε να συνεχίσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την απόκτηση του master  «Ναυτιλία, Μεταφορές & Διεθνές Εμπόριο», που συνδυάζει πολυεπίπεδη κατάρτιση σε θέματα της νομικής επιστήμης και της διοίκησης επιχειρήσεων. Αυτό αποτέλεσε και το εφαλτήριο για να εστιάσει στη συνέχεια επαγγελματικά στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, από τη στιγμή της σύλληψης της επιχειρηματικής ιδέας, μέχρι την ίδρυση της εταιρείας και την παρακολούθηση της λειτουργίας της. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζει νομικά και μια σειρά σωματείων και αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών, με σκοπούς πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς, φιλανθρωπικούς, κ.α. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Διακρίνεται για τις οργανωτικές και επικοινωνιακές ικανότητές της. Για το λόγο αυτό στα δικηγορικά γραφεία που εργάστηκε, εκτός από την ιδιότητα του δικηγόρου, κρατά πάντοτε και το ρόλο του συντονιστή της λειτουργίας του γραφείου, ενώ αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού.

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οικολογίας και πολιτισμού. Πιστεύει στη δύναμη της Κοινωνίας των Πολιτών για την αλλαγή της νοοτροπίας και τη μεταστροφή του κλίματος και συμμετέχει και συνδράμει με κάθε τρόπο συλλόγους με αξιόλογες πρωτοβουλίες.