Το Social Dynamo («Κοινωνικό Δυναμό») είναι ένας χώρος για την ενδυνάμωση οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες τη μάθηση, την υποστήριξη και τη δικτύωση. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μέσω της ομάδας συνΑθηνά, που εκφράζει το κοινό τους όραμα για μία δυναμική κοινωνία των πολιτών. Το όραμά μας βρίσκει στέγη στο πιο ανερχόμενο και σύγχρονο hub της Αθήνας, στο Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας.

 

Γιατί «Social Dynamo»;

Γιατί όπως ακριβώς το δυναμό συσσωρεύει και μετασχηματίζει την ενέργεια, έτσι και το Social Dynamo επιδιώκει να αναδείξει και να αναπτύξει τις δεξιότητες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ομάδων ενεργών πολιτών, μεταφέροντάς τους τεχνογνωσία και δίνοντάς τους ευκαιρίες για συνεργασία και δικτύωση.

 

Τι προσφέρει;

√ Μάθηση: Προσφέρουμε επιμορφωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια σε οργανώσεις και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, με τη βοήθεια του pro bono δικτύου συνεργατών μας. Η εκπαίδευση δεν σταματά εκεί: η πλατφόρμα e-learning, που έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα Μποδοσάκη στο πλαίσιο του Προγράμματος των EEA Grants “Είμαστε όλοι Πολίτες, είναι ανοιχτή σε όλες κι όλους!

√ Επαγγελματική υποστήριξη: Παρέχουμε δωρεάν επαγγελματική υποστήριξη σε οργανώσεις και ομάδες ενεργών πολιτών, προσφέροντας συμβουλευτική, mentoring και coaching από έμπειρα στελέχη. Ενδεικτικοί τομείς υποστήριξης:

  • τεχνικές εξεύρεσης πόρων,
  • επικοινωνία και μάρκετινγκ,
  • διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού,
  • θέματα ηγεσίας και διοίκησης,
  • οικονομική διαχείριση και
  • νομικά θέματα.

√ Δικτύωση: Το Social Dynamo ενθαρρύνει τη δικτύωση και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η δικτύωση αυτή επιτυγχάνεται μέσω εκδηλώσεων που οργανώνονται σε τακτική βάση.

√ Co-working space: Η ομάδα μας υποδέχεται νέες ενεργές και εξελισσόμενες ομάδες πολιτών, άτυπες και μη, προσφέροντας co-working space στο πιο ανερχόμενο και σύγχρονο hub της Αθήνας, στο Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας. Ο φιλικός και ζεστός χώρος μας φιλοξενεί έως και 15 ομάδες για 6 μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας και την πρόοδό της. Τον χώρο αυτό, οι οργανώσεις/ομάδες της κοινωνίας των πολιτών μπορούν επίσης να αξιοποιούν και για τη διοργάνωση των εκδηλώσεών τους.