Εύα Κέκου

H δρ. Εύα Κέκου είναι ιστορικός τέχνης, θεωρητικός πολιτισμού και ανεξάρτητη επιμελήτρια εκθέσεων. Το πεδίο των ενδιαφερόντων και το αντικείμενο της έρευνάς της εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα όπως: η τέχνη στο δημόσιο χώρο, τα διαδρασιακά μέσα και η συμμετοχική τέχνη.’Εχει διοργανώσει το διεθνές συμποσιο στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών με τίτλο Urban Digital Narratives και ανάμεσα σε άλλες τις ημερίδες ‘crisis is a greek word in the end’ και το Glob-art perspectives στο Signalraum, Μόναχο.

Εχει επιμεληθεί ένα μεγάλο αριθμό εκθέσεων ως ανεξάρτητη επιμελήτρια. Οι περισσότερες εκθέσεις ειναι concept που έχει αναπτύξει η ίδια και έχει  επίσης διοργανώσει διεθνείς εκθέσεις σε διάφορους χώρους που έχει επιλέξει η ίδια ή κατόπιν πρόσκλησης, ομαδικές και εκθέσεις μικτών μέσων (γλυπτική, ζωγραφική, νέα μέσα, εγκατάσταση κλπ). Ανάμεσα σε άλλες γίνεται εδώ ενδεικτικά αναφορά στην έκθεση Ex-change: Risk που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου, Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα με Αυστριακούς, Ελληνες και Κύπριους καλλιτέχνες υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και τη μερική χρηματοδότηση /υποστήριξη της Αυστρικής Καγκελαρίας.

Επίσης, η έκθεση νέων μέσων των καταξιωμένων διεθνών καλλιτεχνών Roy Ascott, Maurice Benayoun και Scott Kildall  με το τίτλο Point Zero: Re start στο Σύλλογο των Ελλήνων Αρχαιολόγων υπό την Αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου και πολύ πρόσφατα η πραγματοποίηση της ομαδικής διεθνούς έκθεσης ‘ωωω δ ι σ ι ααα omega to alpha’ στο Λουτρό των Αέρηδων, στη Πλάκα/Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.