Σύνταξη αιτήσεων χρηματοδότησης προς ιδρύματα

Το εργαστήριο απευθύνεται σε στελέχη ΜΚΟ, που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με τη χρηματοδότηση από φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η θεματική περιλαμβάνει τις βασικές αρχές του σχεδιασμού  ενός στρατηγικού πλάνου για τη χρηματοδότηση από φιλανθρωπικά ιδρυματα. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μεθόδους που θα τους βοηθήσουν στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου πλάνου ενεργειών και τη διαμόρφωση σχετικής στρατηγικής fundraising. Μέσω ασκήσεων θα εξοικειωθούν με δυναμικά εργαλεία επιλογής δυνητικών χρηματοδοτών και συγγραφής πρότασης χρηματοδότησης.

Δομή εργαστηρίου

14.00 – 14.15 Εισαγωγή, γνωριμία συμμετεχόντων και προσδοκίες εργαστηρίου

14.15 – 15.00 Η αναγκαιότητα της διαμόρφωσης στρατηγικού πλάνου fundraising και η άρρηκτη σχέση του με τον προγραμματισμό της οργάνωσης

  • Κύριες τάσεις fundraising
  • Βασικά βήματα διαμόρφωσης στρατηγικής fundraising
  • Άσκηση σχετική με τη διαμόρφωση Στρατηγικής

15.00 – 15.10 Διάλειμμα

15.10 – 16.30 Fundraising απο Ιδρύματα

  • Επιλογή προγράμματος χρηματοδότησης
  • Επιλογή δυνητικού χρηματοδότη
  • Διαμόρφωση πρότασης – Κύρια σημεία
  • Άσκηση διαμόρφωσης πρότασης και συζήτηση

16.30 – 17.00 Σύνοψη -Ερωτήσεις-Ελεύθερη Συζήτηση – Αξιολόγηση- Κλείσιμο εργαστηρίου

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 14 Απριλίου, 14.00-17.00, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Μυρτώ Ξανθοπούλου είναι Σύμβουλος για την Φιλανθρωπία και την Κοινωνία των Πολιτών, με σημαντική  και μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο στην Ελλάδα. Προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικής σε μη κερδοσκοπικούς φορείς, εταιρείες και φιλανθρωπικά ιδρύματα σε θέματα που αφορούν στρατηγικό σχεδιασμό, στρατηγική πολιτικής, οργανωτική αναδιάρθρωση, εξεύρεση πόρων, προγραμματικό σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων. Διετέλεσε μέλος του τμήματος προγραμμάτων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (2007-2018). Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της WWF Hellas, Αντιπρόεδρος του Stray.gr, μέντορας στο Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη, και SNF Fellow στο Tallberg Foundation, καθώς και ενεργή εθελόντρια από το 2004. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία συμπεριλαμβάνει εμπειρία στη Συμβουλευτική σε Χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο, καθώς και στην Ανάπτυξη Συνεργασιών Φαρμακευτικής εταιρείας και σε εταιρεία Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων στην Αθήνα. Η Μυρτώ κατέχει δίπλωμα BA σε Philosophy, Politics and Economics από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και MSc σε Management από το London School of Economics.