Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού & ΜΚΟ – Μέρος Α’ και Μέρος Β΄

Ο κύριος σκοπός της εκπαίδευσης είναι να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με βασικές αρχές διαχείρισης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού (που αφορούν τόσο εργαζόμενους όσο και εθελοντές) ενός ΜΚΟ και να τους εξοικειώσει με  εργαλεία και πρακτικές με άμεση εφαρμογή.

Σε ποιους απευθύνεται: 

Σε στελέχη ΜΚΟ που έχουν (ή πρόκειται να λάβουν) την ευθύνη της διαχείρισης και ανάπτυξης των ανθρώπων (εργαζόμενων και εθελοντών) και αρμοδιότητες, όπως: προσέλκυση και επιλογή, induction, στοχοθεσία, εκπαίδευση και αξιολόγηση.

 

Θεματικές ενότητες:

  • Γιατί HR σε ΜΚΟ;
  • Από το recruitment στο induction
  • Και τώρα τι; Στοχοθεσία και Στοχοπροσήλωση
  • Διάγνωση εκπαιδευτικών αναγκών
  • Αξιολόγηση και συνεχής εκπαίδευση

 

Μεθοδολογία:

Η εκπαίδευση θα γίνει εξ ολοκλήρου εξαποστάσεως με τη χρήση πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης (Zoom). Θα είναι διαδραστική και βιωματική, ενώ στο τέλος θα δοθούν σε όσους / όσες συμμετέχουν τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση (παρουσίαση, εργαλεία, templates κτλ).

Πού και πότε

Η πρώτη ενότητα του εργαστηρίου διεξάγεται online, μέσω του εργαλείου Ζοοm.  την Τρίτη 21 και την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στις 15.00-18.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω 

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό και μαζί με αυτή θα λάβετε και το link  που θα σας εξασφαλίσει την πρόσβαση στο webinar. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3221287.

Η συμμετοχή στο Β’ Μέρος προϋποθέτει τη συμμετοχή στο Α΄μέρος του webinar. 

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή 

Ο Μάνος Παυλάκης, Εκπαιδευτής και Σύμβουλος σε θέματα HR, έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρία στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων και δράσεων για εταιρείες και οργανισμούς στον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον τρίτο τομέα, με εξειδίκευση σε θέματα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και ανάπτυξης Οριζόντιων Ικανοτήτων.

Έχει πάνω από 10.000 ώρες διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών με ειδίκευση σε θέματα ηγεσίας, επικοινωνίας, διαχείρισης συγκρούσεων, συνεργασίας και συναισθηματικής νοημοσύνης και πάνω από 2.000 ώρες σε προγράμματα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών. Παράλληλα, διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημίων μαθήματα σχετικά με την Εκπαιδευτική Ηγεσία και την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Ο Μάνος έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα, υπήρξε συνιδρυτής και πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού ‘Δίκτυο Νέων-Youthnet Hellas’, συμμετέχει σε δράσεις Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και συχνά και σε εθελοντική βάση προσφέρει υποστήριξη επιπέδουCoaching και Mentoring σε άτομα και οργανώσεις που έχουν ανάγκη.  Ήταν ο δημιουργός του εκπαιδευτικού υλικού για το πρόγραμμα ‘Youreca’, το οποίο έλαβε Βραβείο Ποιότητας και Αριστείας της Unesco (βραβεύτηκαν 15 projects σε σύνολο 1.532 παγκοσμίως) και έχει διακριθεί για την κοινωνική του δράση, λαμβάνοντας, ως Πρόεδρος του ΜΚΟ Youthnet Hellas, το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2013.

Έχει πτυχία στην Ελληνική Φιλολογία (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), μεταπτυχιακά διπλώματα στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού (Leeds University Business School) και στις Πολιτικές Επιστήμες (Πανεπιστήμιο Κρήτης), διδακτορικό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και post graduate diploma στο Coaching (Kingstown College).

 

 

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund. Tο  Active Citizens Fund για την Ελλάδα, ύψους €12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.