Γνωρίστε την ομάδα Eyes of Light

Διαβάστε για την εμπειρία της οργάνωσης  Eyes of Light από τη φιλοξενία της στο πρόγραμμα Social Dynamo:

“Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Eyes of Light ιδρύθηκε το 2019, με όραμα μια κοινωνία, στην οποία όλοι οι άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες να βρίσκουν ανακούφιση και ενθάρρυνση μέσα από τις ευεργετικές ιδιότητες της τέχνης.

Με όχημα την πρωτοποριακή θεραπευτική φωτογραφία, πραγματοποιούμε βιωματικά εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις για ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου, με στόχο την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωσή τους και την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στη νόσο.

Πιστεύοντας ότι η σύγχρονη τέχνη πρέπει να έχει τη θέση της στον χώρο της υγείας, σχεδιάζουμε εικαστικές δράσεις και προγράμματα, που τη φέρνουν κοντά σε ασθενείς και σε χώρους περίθαλψης.

H φιλοξενία μας στο Social Dynamo, ως μέρος του βραβείου Scaling στo πλαίσιo του προγράμματος START – Create Cultural Change, αποτελεί ένα ορόσημο στην πορεία μας, καθώς συμπίπτει με την μετάβασή μας από ένα κοινωνικο-πολιτιστικό εγχείρημα σε νεοσύστατο μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Η διαδικασία αυτή αναμφίβολα επισπεύθηκε με τη συμβολή του Social Dynamo, καθώς από τη μια μας ενθάρρυνε το πλαίσιο δικτύωσης με επαγγελματίες-μέντορες και με τις άλλες φιλοξενούμενες ομάδες, και από την άλλη μας υποστήριξε με γνώσεις και πρακτικά εργαλεία.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια συγκεκριμένα, μας βοήθησαν να θέσουμε σε καλύτερες βάσεις την οργανωσιακή δομή μας, και να δώσουμε λύσεις σε θέματα επικοινωνίας, marketing, οικονομικής διαχείρισης και εξεύρεσης πόρων. Το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό, είμαστε σίγουροι ότι θα εξακολουθεί να παραμένει ένας χρήσιμος οδηγός στον οποίον θα ανατρέχουμε στο μέλλον!

Τέλος, οι δυνατότητες δικτύωσης με τις ομάδες μας κινητοποίησε και μας ενέπνευσε, συνειδητοποιώντας ότι μοιραζόμαστε με πολλούς το όραμα για μια κοινωνία των πολιτών. Για όλα τα παραπάνω, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην ομάδα του Social Dynamo, τους εισηγητές, και όσους συναντήσαμε σε αυτό το ταξίδι!”