Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ

Η Περιβαλλοντική ομάδα του ΑΠΘ είναι μία κοινότητα φοιτητών που συστάθηκε το 2018 με πρωτοβουλία της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και του Γραφείου Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. Λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια από τους φοιτητές που συναποφασίζουν μέσω ανοικτών συνελεύσεων για ζητήματα που αφορούν την ομάδα. Αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ιδρύματος, από απόφοιτους αλλά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

Οι δράσεις της ομάδας διαμορφώνονται γύρω από περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν κατά κύριο λόγο το πανεπιστήμιο και κατά δεύτερο λόγο τη τοπική κοινωνία στην οποία οι φοιτητές σπουδάζουν και ζουν. Διοργανώνονται κατά βάση πεζοπορίες, ποδηλατοπορείες, καθαρισμοί, προβολές ντοκιμαντέρ, δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ.α. Μέσω αυτών των δράσεων η Περιβαλλοντική ομάδα του ΑΠΘ επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση τόσο των φοιτητών του ιδρύματος όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, την περιβαλλοντική αναβάθμιση προς μία βιώσιμη κοινωνία και τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων ανθρώπου – φύσης.

Η ομάδα είναι ανοιχτή σε νέα μέλη. Πραγματοποιεί συναντήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το μέρος και η ημερομηνία των οποίων δημοσιεύονται στη σελίδα της ομάδας στο facebook. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να παρευρεθεί σε κάποια συνάντηση, να εκφέρει τις απόψεις του και να αναλάβει πρωτοβουλίες.