Η νέα καμπάνια της φιλοξενούμενης ομάδας ΜΑΖΙ Housing Project

Η ομάδα Mazί Housing Project έχει σημειώσει σημαντική εξέλιξη κατά τη φιλοξενία της στο Social Dynamo, και συνεχίζει δυναμικά  με τη νέα καμπάνια crowdfunding για εξασφάλιση κατοικίας και παροχή υπηρεσιών σε νέους μόνους πρόσφυγες άντρες και αιτούντες άσυλο. Διαβάστε πιο κάτω την μαρτυρία τους για την πορεία εξέλιξής τους:

Το MAZI Housing Project είναι ένα πρόγραμμα στέγασης που υποστηρίζει νέους μόνους άνδρες πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες. Δημιουργήθηκε πριν δύο χρόνια από μια ομάδα εθελοντών, σ’ ένα περιβάλλον στο οποίο και η στέγαση για τους εκτοπισμένους ανθρώπους αλλά και η παροχή υπηρεσιών για νέους μόνους πρόσφυγες άνδρες και αιτούντες άσυλο ήταν εξαιρετικά ελλιπείς. Πέρυσι, ανοίξαμε ένα διαμέρισμα με χωρητικότητα για έξι άτομα. Έξι εβδομάδες πριν ανοίξαμε δύο νέα διαμερίσματα και τώρα έχουμε χωρητικότητα για δεκαεννιά άτομα.

Δύο κοινωνικοί λειτουργοί πραγματοποιούν τακτικές επισκέψεις στα διαμερίσματα και υποστηρίζουν τους κατοίκους στην πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και νομική, ψυχολογική και εργασιακή υποστήριξη ώστε να ξεπεράσουν τα όρια της κοινωνικής απόκλισης και να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο στη ζωή τους. Πρώην άστεγοι κάτοικοι ζουν τώρα σε ασφαλή διαμερίσματα, παρακολουθούν μαθήματα και έχουν ξεκινήσει να αναδομούν τη ζωή τους. Μια μικρή συντονιστική ομάδα υποστηρίζει την εφαρμογή αυτού του έργου.

Στον χρόνο μας, στο Social Dynamo, είχαμε πρόσβαση σε πηγές που ενεργοποίησαν την εξέλιξή μας προς μια νομική οντότητα (είμαστε πλέον ΑΜΚΕ), απολαύσαμε τακτικές καθοδηγητικές συνεδρίες οι οποίες μας βοήθησαν να σχεδιάσουμε και να συντονίσουμε τον προορισμό μας να ανοίξουμε δύο νέα διαμερίσματα και μας επέτρεψε να σχηματίσουμε διασυνδέσεις με άλλες οργανώσεις που παρέχουν στέγαση.

Με το επιτυχές ξεκίνημα του δεύτερου χρόνου του πρότζεκτ, τώρα έχουμε επικεντρωθεί στην υπεράσπιση της στέγασης ενάντια στην επερχόμενη κρίση και στη συγκέντρωση χρημάτων για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας. Η διαδικτυακή δωρεά είναι το κλειδί στο έργο μας καθώς μας δίνει την απαραίτητη ευελιξία για να έχουμε άμεση ανταπόκριση στις προκλήσεις που προκύπτουν, όπως είναι η εξελισσόμενη κρίση του COVID-19. Σε μια πρόσφατη τοπική έξαρση, αυτή η συγκέντρωση χρημάτων χρησιμοποιήθηκε για να πληρωθούν τα τεστ για κάποιους στην οργάνωσή μας και για να διασφαλιστεί οτι τα διαμερίσματά μας είναι ασφαλή από προσβολή του ιού. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε μας επιτρέπει να λαμβάνουμε συχνές δωρεές, κάτι που μας δίνει κίνητρο να κάνουμε μακροπρόθεσμα πλάνα και να δημιουργούμε ισχυρές βάσεις για το μέλλον.

Δείτε το βίντεό μας για την προώθηση και δωρεά: https://chuffed.org/project/help-mazi-raise-money-for-a-second-flat-for-displaced-young-men

Το Facebook: www.facebook.com/mazihousingproject