Νέες ομάδες με κέφι για δουλειά και εξέλιξη στην οικογένεια του Social Dynamo!

Ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου ο 5ος κύκλος του προγράμματος φιλοξενίας και ενδυνάμωσης

Έτοιμο να υποδεχθεί νέες ομάδες στο συνεργατικό του χώρο στο Σεράφειο είναι το Social Dynamo, το βραβευμένο hub του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, που υλοποιείται σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων. Το ενδιαφέρον των ομάδων της κοινωνίας των πολιτών να ενταχθούν στο Social Dynamo υπήρξε έντονο, καθώς λάβαμε 40 αιτήσεις για την κάλυψη συνολικά 16 διαθέσιμων θέσεων, κάνοντας την επιλογή των ομάδων πραγματικά δύσκολη!

Στο πλαίσιο του 5ου κύκλου, επιλέξαμε να δώσουμε έμφαση στη θεματική του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, δίνοντας προτεραιότητα στην ένταξη ομάδων ομάδες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο. Οι ομάδες αυτές, παράλληλα με το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, θα λάβουν στοχευμένη επιμόρφωση από εξειδικευμένους εκπαιδευτές με διεθνή εμπειρία πάνω σε καλές πρακτικές ενσωμάτωσης προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών. Στόχος του Social Dynamo είναι να διατηρήσει και να εξελίξει, στους επόμενους κύκλους, τη λογική της θεματικής εξειδίκευσης, αναδεικνύοντας πρωτοβουλίες από όλο το φάσμα δραστηριότητας του μη κερδοσκοπικού τομέα και προωθώντας την πολυφωνία και τις συνέργειες.

Με ιδιαίτερη χαρά, λοιπόν, ανακοινώνουμε σήμερα τις νέες ομάδες που θα φιλοξενηθούν στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo ως και τον Απρίλιο του 2020 και θα λάβουν εντελώς δωρεάν τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες επαγγελματικής υποστήριξης, μάθησης και δικτύωσης που προσφέρει:

 • Αρχιπέλαγος : Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που στοχεύει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, μετανάστες/πρόσφυγες και, γενικότερα, άτομα που ανήκουν σε άλλες κοινωνικά και εργασιακά αποκλεισμένες ομάδες.
 • A21: αποστολή της η εξάλειψη της σύγχρονης δουλείας με τη μορφή της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.
 • APICCO: σύμπραξη καλλιτεχνών, επιστημόνων, εθελοντών πολιτών και πρώην κρατουμένων που μοιράζονται την πεποίθηση ότι η ενασχόληση με την τέχνη και η καλλιτεχνική έκφραση μπορεί να διευκολύνει την κοινωνική επανένταξη και συνοχή, καθώς και την άμβλυνση στερεότυπων αντιλήψεων προς άτομα που προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.
 • Center for Healthy Equity Cheering: grassroots οργάνωση που παρέχει συμβουλευτική σε θέματα υγείας παιδιού και μητέρας, σε γυναίκες πρόσφυγες σε camps.
 • Emantes: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που ιδρύθηκε από ενεργά μέλη της συλλογικότητας “Lgbtqia+ Refugees Welcome” σε συνεργασία με επαγγελματίες στο πεδίο του προσφυγικού. Στόχος της ομάδας είναι η στροφή της προσοχής σε μία από τις αθέατες όψεις του προσφυγικού, αυτή του ΛΟΑΤΚΙ+ πληθυσμού.
 • e-Nable: σκοπός της ομάδας είναι να δώσει λύσεις σε προβλήματα και ανάγκες κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, όπως άτομα με σωματικές αναπηρίες, μετανάστες και άστεγους, με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
 • Food Treasure: ομάδα επιστημόνων και πολιτών που συναντήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φλέγον ζήτημα της υπερπαραγωγής υπολειμμάτων τροφής στις πόλεις με όρους περιβαλλοντικής διαχείρισης, κοινωνικής ένταξης και δίκαιης οικονομίας.
 • MAZI Housing Project: πρόκειται για ένα νέο μοντέλο στέγασης προσφύγων αντρών, που βρίσκουν σημεία διαμονής στην Αθήνα ξεπερνώντας την κατάσταση αστεγίας.
 • Mindspace: όραμα της ομάδας είναι, οι ιδέες που αναπτύσσονται σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον να ωφελούν την κοινωνία, αντί να μένουν παγιδευμένες στο Πανεπιστήμιο, κι αυτό επιδιώκει να πετύχει με τις δράσεις της.
 • M-power – Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών: ένα συνεργατικό σχήμα που στοχεύει στην ενδυνάμωση του Φόρουμ, ως φορέα που προωθεί τα δικαιώματα των μεταναστών, τον αλληλοσεβασμό και τη διαφορετικότητα.
 • YouBeHero: πλατφόρμα οικονομικής υποστήριξης ΜΚΟ μέσω δωρεών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ηλεκτρονικών συναλλαγών.
 • Za’atar: η αποστολή της είναι να προσφέρει στους πρόσφυγες έναν ασφαλή χώρο για να καλλιεργήσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν δυναμικά τα σχέδιά τους για το μέλλον, με προγράμματα κατάρτισης, απασχόληση και πολιτιστικής ένταξης.

Ταυτόχρονα, τέσσερις από τις ομάδες προηγούμενων κύκλων θα έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας και ενδυνάμωσης. Η COM.P.A.S.S. for Refugee Youth, η CYBERNO, το KYMA Project και η The Bee Camp θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από τον νέο κύκλο του προγράμματος φιλοξενίας, να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο οργανωσιακά και να μεταφέρουν τεχνογνωσία, αναπτύσσοντας συνέργειες με τις νέες ομάδες.

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και καλή αρχή στις εργασίες του 5ου κύκλου του προγράμματος φιλοξενίας του Social Dynamo!