Κωνσταντίνος Μπότσης

Ο Κωνσταντίνος Μπότσης είναι Οικονομολόγος με Μεταπτυχιακό στην Αξιολόγηση Επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (MSc Renewable Energy Sources). Εργάσθηκε επί 12 έτη στον τραπεζικό τομέα, και από το 2016 στο πεδίο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Έχει διατελέσει Οικονομικός Υπεύθυνος φιλανθρωπικού Σωματείου, εποπτεύοντας portfolio έργων μεγάλου προϋπολογισμού στην Ελληνική επικράτεια, με αντικείμενα όπως η άμεση υποστήριξη προσφύγων σε δομές φιλοξενίας στα νησιά, η κοινωνική ένταξη, ενδυνάμωση και απασχολησιμότητα σε Κοινωνικά Κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Είναι συνιδρυτής του Κοινωνικού Συνεταιρισμού FinHub, μέλος μίας ομάδας οικονομολόγων που ξεκίνησε τον Μάρτιο 2020, με κύριο αντικείμενο την παροχή Οικονομικής και Επιχειρησιακής συμβουλευτικής καθώς και λογιστικής υποστήριξης σε νεοφυείς και όχι μόνο επιχειρήσεις και ΜΚΟ. Μεταξύ άλλων, εστιάζουν στη συγγραφή και παρακολούθηση προγραμμάτων επιδότησης και επιχορηγήσεων μέσω εγχώριων χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος, Περιφερειακά προγράμματα, κλπ).

Ο κ. Μπότσης διδάσκει για το Social Dynamo ενότητες που αφορούν τη λογιστική και επιχειρησιακή υποστήριξη ΜΚΟ και φορείς ΚΑΛΟ.