Νίκος Μάντζαρης

Ο Νίκος Μάντζαρης είναι εκπαιδευτής του Social Dynamo, στο πλαίσιο συνεργασίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη με τον φορέα Green Tank. Eίναι συνιδρυτής, εταίρος και αναλυτής πολιτικής της δεξαμενής σκέψης για το περιβάλλον The Green Tank.

Σπούδασε Χημική Μηχανική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πήρε το διδακτορικό του στη βιοχημική μηχανική από το τμήμα Χημικών Μηχανικών και Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου της Minnesota (ΗΠΑ). Μετά από διετείς μεταδιδακτορικές σπουδές στα Μαθηματικά στο ίδιο Πανεπιστήμιο εργάστηκε ως Επίκουρος και μετέπειτα Αναπληρωτής Καθηγητής με μονιμότητα στο τμήμα Χημικής και Βιομοριακής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Rice (ΗΠΑ). Μεταξύ 2011 και 2013 εργάστηκε ως διευθυντής του ελληνικού γραφείου του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, ενώ μεταξύ 2014 και 2018 εργάστηκε στο WWF Ελλάς ως υπεύθυνος του τομέα ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής.

Τον Ιανουάριο 2020 ορίστηκε μέλος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και τον Μάιο της ίδιας χρονιάς μέλος της Περιφερειακής Ομάδας της Δυτικής Μακεδονίας για τη Δίκαιη Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Ο κ. Μάντζαρης διδάσκει για το Social Dynamo ενότητες που αφορούν την κλιματική πολιτική.