Καινοτόμες ιδέες κοινωνικής οικονομίας από τη Wise Greece Τρίτη 13 Μαρτίου

Η Wise Greece, νικήτρια του διαγωνισμού “Innovative Fundraising in Greece”- ο οποίος διεξήχθη από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα και το Βρετανικό Συμβούλιο με την υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone – εκπλήρωσε το ταξίδι της στο Λονδίνο και επιστρέφει στο Social Dynamo για να μοιραστεί τις εμπειρίες της, με οργανώσεις, κοινωνικές επιχειρήσεις και άτυπες ομάδες.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε για το καινοτόμο μοντέλο κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται η βιωσιμότητα σε αντίστοιχα project. Η ιδρύτρια της Wise Greece, Μελίνα Ταπραντζή, θα μας μεταφέρει την πρόσφατη εμπειρία της από τη συμμετοχή της στο “Innovative Fundraising Award” στην Αγγλία και στο “International Visitor Leadership Program” στην Αμερική, σχετικά με την επικαιρότητα στις εκεί κοινωνικές οικονομίες και θα μας μιλήσει για τις καλές πρακτικές που αντάλλαξε.

Πιο συγκεκριμένα, η Μελίνα θα αναφερθεί σε θέματα όπως:

– Πώς δημιουργήθηκε η Wise Greece, τι εμπόδια αντιμετώπισε και πώς τα ξεπέρασε
– Πώς πέτυχε να διακριθεί για το καινοτόμο μοντέλο της
– Πώς μπορεί μια ομάδα να φτάσει από την αρχική ιδέα στην εφαρμογή
– Με ποια μέσα μπορεί μια ομάδα να επιτύχει τη βιωσιμότητα
– Τι δούλεψε και τι όχι μέχρι σήμερα για τη Wise Greece
– Innovative Fundraising – πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε πιο “έξυπνες” προτάσεις
– Η εμπειρία από την Αγγλία: οι επιτυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις και οι μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες. Πώς λειτουργούν; Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτές;
– Η εμπειρία από την Αμερική: συνεργασίες μη κερδοσκοπικών οργανώσεων με μεγάλες εταιρείες, καινοτόμα προγράμματα και εταιρική κουλτούρα πάνω στην κοινωνική προσφορά.
Πού και πότε:
Το σεμινάριο διεξάγεται στο συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Σεράφειο δήμου Αθηναίων, Πειραώς και Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος – στάση μετρό Κεραμεικός) την Τρίτη 13 Μαρτίου,17.00-19.00.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε μας το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε, και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο 2103428087.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.
Λίγα λόγια για τη Wise Greece:
Η Wise Greece είναι μία Μη Κερδοσκοπική Κίνηση που προωθεί τα προϊόντα της Ελληνικής παραγωγής, ενώ χρησιμοποιεί τα κέρδη από τις πωλήσεις τους για να αγοραστούν τρόφιμα για άστεγους, παιδιά και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη. Έτσι, επιτελείται ένα διπλό έργο, αναδεικνύονται όλα αυτά που μας κάνουν υπερήφανους σαν Έλληνες, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται ένα βασικό αγαθό που θα έπρεπε να είναι δεδομένο για όσους το έχουν ανάγκη… το φαγητό. H Kίνηση, έχει λάβει σημαντικά βραβεία για τις δράσεις της, ανάμεσα σε αυτά και το “Νησίδες Ποιότητας” από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η ιδρύτρια Μελίνα Ταπραντζή, παρουσιάζει συχνά τη Wise Greece σαν το μοντέλο μίας επιτυχημένης Κοινωνικής Επιχείρησης σε αρκετά διεθνή συνέδρια και ημερίδες, με στόχο να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτόν τον κλάδο, που είναι γεμάτος με πολλές δυσκολίες, αλλά σε αντιστάθμισμα προσφέρει πολλές συγκινήσεις και αμέτρητες χαρές! Επίσης, λειτουργεί σαν μέντορας σε αρκετές start up κοινωνικές επιχειρήσεις, αλλά και στο Entrepreneurship School του Ευρωπαϊκού think tank “Think Young”, ενώ είναι key note speaker σε forum που υποστηρίζουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.