Αναπτύσσοντας τη στρατηγική της επιτυχίας

Το εργαστήριο απευθύνεται σε στελέχη ΜΚΟ καθώς και σε άτυπες ομάδες με κοινωφελή δράση, που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω στον σχεδιασμό μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής που ταυτόχρονα να είναι ρεαλιστική, να αξιοποιεί το δυναμικό της ομάδας και να υπηρετεί το όραμα και τον σκοπό της.

Η θεματική περιλαμβάνει τις βασικές αρχές του σχεδιασμού  ενός στρατηγικού πλάνου και τους παράγοντες που είναι σημαντικοί έτσι ώστε ένας οργανισμός να εστιάζει στην απόδοση. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μεθόδους που θα τους βοηθήσουν στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου πλάνου ενεργειών. Μέσω ασκήσεων θα εξοικειωθούν με δυναμικά εργαλεία επίλυσης προβλημάτων, διαχείρισης κινδύνου και  λήψης αποφάσεων .

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν την διαδικασία της κατάρτισης πλάνου ενεργειών  που να ανταποκρίνεται το όραμα και στους στόχους του οργανισμού τους.

Δομή εργαστηρίου (15.00 – 19.00)

15.00 – 15.15: Εισαγωγή και προσδοκίες εργαστηρίου

15.15-16.30: Η αναγκαιότητα της διαμόρφωσης ανταγωνιστικού στρατηγικού πλάνου

  • Είδη στρατηγικής
  • Χαρακτηριστικά που εστιάζουν στην απόδοση
  • Άσκηση : Η στρατηγική με μια ματιά

16:30-17:00: Μέθοδοι παρακολούθησης ενός πλάνου

  • Κλιμάκωση υπευθυνότητας

17.00-17.15: Διάλειμμα

17.15-18.15: Η έννοια του προβλήματος στην καθημερινότητα ενός οργανισμού

  • Καθορισμός και διαδικασία επίλυσης
  •  Διαχείριση κινδύνου και προβλημάτων (Risks & Issues)
  • Άσκηση επίλυσης ενός προβλήματος

18.15-18.45: Νοοτροπία και συμπεριφορά ενός οργανισμού εστιασμένου  στην απόδοση

  • Η καθημερινή εργασία
  • Η προσωπική ευθύνη

18.45-19.00: Σύνοψη -Ερωτήσεις-Αξιολόγηση- Κλείσιμο εργαστηρίου

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τρίτη 23 Μαρτίου 15:00-19:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Όλγα Ματσούκη είναι ιδρύτρια της OMpath (από το 2013 ) η οποία στοχεύει μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης στην υποστήριξη της ανάπτυξης ατόμων και ομάδων έτσι ώστε να βελτιώσουν την επιχειρησιακή οργάνωση, την προσαρμοστικότητα, την δέσμευση και να ενισχύσουν τις δεξιότητες προσήλωσης και ανθεκτικότητας. Ως εκπαιδεύτρια του Medical Coaching Institute εκπαιδεύει Επαγγελματίες Υγείας και φροντιστές Υγείας σε θέματα που αφορούν ανάπτυξη δεξιοτήτων προσήλωσης και επικοινωνίας με ασθενείς, διαχείριση άγχους και τεχνικών αυτό-υποστήριξης. Κατέχει εκτεταμένη εμπειρία coaching & Mentoring στον Επιχειρηματικό κλάδο και στον χώρο της Υγείας Εκπαιδεύτρια σε προγράμματα επιχειρηματικής βελτίωσης σε Management Teams and Project Teams. Έχει εμπειρία στην ανάπτυξη της οργανωτικής δομής και πλαισίου και στην διαχείριση της  πολιτιστικής πολυμορφίας στον χώρο εργασίας.