Αναπτύσσοντας την Στρατηγική της Επιτυχίας

Το Online σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματοςBuilding a robust and democratic civic spaceBUILD. 

Το σεμινάριο παράλληλα, απευθύνεται επίσης σε στελέχη ΜΚΟ που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις στον σχεδιασμό μιας μακροπρόθεσμης και ρεαλιστικής στρατηγικής που αξιοποιεί το δυναμικό της ομάδας. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη διαδικασία για την κατάρτιση πλάνου ενεργειών που να ανταποκρίνεται στο όραμα και στους στόχους του οργανισμού τους.

Δομή Σεμιναρίου

1η ημέρα

14.00-14.15: Εισαγωγή και προσδοκίες εργαστηρίου

14.15-15.30: Τι συμβαίνει τώρα στον οργανισμό και στο εξωτερικό περιβάλλον;

  • Εργαλεία διάγνωσης και διαχείρισης προκλήσεων

15.30-15.45: Διάλειμμα

15.45-16.45: Που θέλω να βρίσκεται ο οργανισμός σε 3-5 χρόνια;

  • Ποιες είναι οι προτεραιότητες και πως καθορίζονται;
  • Ποιοι είναι οι στόχοι μου;

16.45-17.00: Κλείσιμο 1ης ημέρας

2η ημέρα

14.00-14.15: Εισαγωγή και σύνδεση με την 1η ημέρα

14.15-15.30: Πως παρακολουθώ την πορεία του πλάνου μου;

  • Δείκτες επιτυχίας
  • Εργαλεία παρακολούθησης

15.30-15.45: Διάλειμμα

15.45-16.45: Νοοτροπίες και συμπεριφορές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και  στην επιτυχία ενός πλάνου

16.45-17.00: Ανακεφαλαίωση και κλείσιμο εργαστηρίου

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 20 & Τρίτη 21 Μαΐου 2024, 14:00 – 17:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την Εισηγήτρια

Η Όλγα Ματσούκη είναι ιδρύτρια της OMpath (από το 2013) η οποία στοχεύει μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης στην υποστήριξη της ανάπτυξης ατόμων και ομάδων έτσι ώστε να βελτιώσουν την επιχειρησιακή οργάνωση, την προσαρμοστικότητα, την δέσμευση και να ενισχύσουν τις δεξιότητες προσήλωσης και ανθεκτικότητας τους. Ως εκπαιδεύτρια του Medical Coaching Institute εκπαιδεύει Επαγγελματίες Υγείας και φροντιστές Υγείας σε θέματα που αφορούν ανάπτυξη δεξιοτήτων προσήλωσης και επικοινωνίας με ασθενείς, διαχείριση άγχους και τεχνικών αυτό-υποστήριξης. Κατέχει εκτεταμένη εμπειρία Coaching & Mentoring στον Επιχειρηματικό κλάδο και στον χώρο της Υγείας. Είναι, επίσης, εκπαιδεύτρια σε προγράμματα επιχειρηματικής βελτίωσης,διαχείρισης έργων ,στρατηγικού σχεδιασμού και οργανωτικής ανάπτυξης  σε Management Teams and Project Teams. Έχει εμπειρία στην ανάπτυξη της οργανωτικής δομής και πλαισίου και στην διαχείριση της  πολιτιστικής πολυμορφίας στον χώρο εργασίας, η οποία αποκτήθηκε κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας της στον πολυεθνικό Φαρμακευτικό χώρο.

Η κ. Ματσούκη διδάσκει για το Social Dynamo ενότητες που αφορούν στην ανάπτυξη στρατηγικού πλάνου και στις βασικές αρχές διαχείρισης έργων.