Βάζοντας τα θεμέλια για αποτελεσματικό fundraising

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος Σημεία Στήριξης.

Αυτή η εκπαίδευση είναι σχεδιασμένη για οργανισμούς που θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα την εξεύρεση πόρων και να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στις δικές τους προσπάθειες αναζήτησης οικονομικών πόρων. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, θα μιλήσουμε για τις βασικές αρχές εξεύρεσης πόρων, για τον έγκαιρο προγραμματισμό, για τα κίνητρα των δωρητών, για τις διαφορετικές χρηματοδοτικές πηγές, για τις μεγάλες δωρεές και για τα κριτήρια επιτυχίας. Μέσα από αυτή την εκπαίδευση, θα συζητήσουμε για πρακτικές στην εξεύρεση πόρων που βασίζονται σε πρακτική εμπειρία και βήματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να πετύχετε τους στόχους σας και να ενισχύσετε την οικονομική βιωσιμότητα του οργανισμού σας.

Δομή Σεμιναρίου:

1) Ετοιμότητα του οργανισμού για fundraising: ποια είναι τα κριτήρια επιτυχίας και πόσο έτοιμος είναι ο οργανισμός σας;
2) Πλάνο Εξεύρεσης Πόρων (Fundraising Plan): τι περιέχει ένα πλάνο εξεύρεσης πόρων και πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σε 10 βήματα (και γιατί να το κάνετε)
4) Βασικές αρχές των μεγάλων δωρεών: ποιες είναι οι χρηματοδοτικές πηγές των μεγάλων δωρεών, ποια είναι τα κίνητρα των δωρητών, μύθοι και αλήθειες γύρω από τις μεγάλες δωρεές, η μεθοδολογία του Κύκλου του Δωρητή

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στον 1ο όροφο των γραφείων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Μουρούζη 14 – 10674, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, 10:00 – 17:00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου είναι σύμβουλος Εξεύρεσης Πόρων και ιδρύτρια της Inuksuk Consulting, μιας συμβουλευτικής εταιρείας που εργάζεται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχοντας ως στόχο να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους, μέσα από την κατάρτιση ολοκληρωμένων στρατηγικών πλάνων και το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων εξεύρεσης πόρων. Έχει εμπειρία 15 ετών στην εξεύρεση πόρων, έχοντας εργαστεί σε όλους τους τομείς του fundraising: regular giving, special events, crowdfunding, digital campaigns, face to face, major giving. Η πιο πρόσφατη θέση της ήταν Επικεφαλής Ανάπτυξης στην ActionAid, στην οποία εργάστηκε επί 12 χρόνια.  Έχει εξειδικευτεί στις μεγάλες δωρεές από ιδρύματα, εταιρείες και μεγάλους δωρητές και συνεργάζεται με φορείς της κοινωνίας των πολιτών στα εξής πεδία: στρατηγικός σχεδιασμός, κατάρτιση πλάνων εξεύρεσης πόρων, σχεδιασμός μελέτης ετοιμότητας του οργανισμού (για την εξεύρεση πόρων), ανάπτυξη  και υλοποίηση προγραμμάτων εξεύρεσης πόρων από μεγάλες δωρεές, εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας (για καμπάνιες εξεύρεσης πόρων). Κατέχει τίτλο MA in International Business, είναι Πιστοποιημένο Στέλεχος Εξεύρεσης Πόρων (Certified Fundraising Executive), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Φιλανθρωπίας (Certified Philanthropy Advisor) και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό πάνω σε θέματα ηγεσίας, μεθοδολογίας στην εξεύρεση πόρων από μεγάλους δωρητές, ανάπτυξης συνεργασιών με εταιρείες και καλλιέργειας σχέσεων με μεγάλους δωρητές. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με έναν από τους κορυφαίους συμβούλους παγκοσμίως στην εξεύρεση πόρων από μεγάλους δωρητές, τον κ. Tony Myers. Η κ. Παπαδημητρίου διδάσκει για το Social Dynamo ενότητες που αφορούν επιμέρους θέματα μεγάλων δωρεών και χρηματοδοτήσεων.