***Οι διαθέσιμες θέσεις έχουν καλυφθεί***Αναθεώρηση στρατηγικού πλάνου των ΜΚΟ εν μέσω κρίσεων

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορεί να επαναπροσδιοριστεί η στρατηγική κατεύθυνση ενός οργανισμού σε περίοδο κρίσης και υψηλής αβεβαιότητας. Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν τα βασικά στοιχεία κάθε στρατηγικής πάνω στα οποία πετυχαίνουν τους στόχους τους οι οργανισμοί, αλλά και οι συνθήκες που επιβάλλουν την αναθεώρησή της. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί η μεθοδολογία και τα εργαλεία ανάλυσης των δομικών στοιχείων ενός επιχειρησιακού μοντέλου, πώς αυτά επηρεάζονται από την κρίση και με ποιον τρόπο θα οδηγήσουν στις απαραίτητες αλλαγές.

Βασικές ενότητες σεμιναρίου:

– Τι είναι το επιχειρησιακό μοντέλο και πώς εξυπηρετεί το όραμα, την αποστολή και τη γενικότερη στρατηγική ενός οργανισμού;

– Ποιοι είναι οι λόγοι για να αναθεωρηθεί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ένας οργανισμός;

– Με ποιους τρόπους η οποιαδήποτε κρίση μπορεί να επηρεάσει το υπάρχον επιχειρησιακό μοντέλο; Αποτελεί ισχυρό λόγο για να γίνουν αλλαγές;

– Τι πρέπει να αλλάξει, ποιοι πρέπει να το κάνουν και πότε πρέπει να γίνουν οι αλλαγές;

– Πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο που μπορεί να προκύψει από μια αναθεώρηση της στρατηγικής;

 

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται online, μέσω του εργαλείου Ζοοm, την Τρίτη 19 Μαΐου 15:00-18:00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω 

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό και μαζί με αυτή θα λάβετε και το link  που θα σας εξασφαλίσει την πρόσβαση στο webinar. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3221287.

Λίγα λόγια για τους εισηγητές

Ο Σταύρος Σταυρίδης είναι Innovation Strategist & Managing Partner στην METABUSINESS Ι.Κ.Ε., της οποίας ο βασικός στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της καινοτομίας. Διατέλεσε εμπορικό στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών του φαρμακευτικού τομέα για περισσότερο από είκοσι χρόνια, σε ρόλους αυξημένης ευθύνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Έχει εργαστεί σε ένα μεγάλο εύρος θεραπευτικών κατηγοριών και διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και αλλαγών. Έχει ηγηθεί επιτυχώς πολλών πανευρωπαϊκών έργων και πολυπολιτισμικών ομάδων. Έχει διατελέσει μέντορας στελεχών στην Ευρώπη και είναι εξωτερικός συνεργάτης στα προγράμματα mentoring & coaching του Venture Garden του Alba Graduate Business School, The American College of Greece.

Ο Χρήστος Λισγάρας είναι συνεργάτης της METABUSINESS Ι.Κ.Ε. στον τομέα του Business Development. Για πολλά χρόνια υπήρξε στέλεχος πολυεθνικών και τοπικών φαρμακευτικών εταιρειών. Επίσης, έχει εργαστεί ως εξωτερικός σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων του χώρου της υγείας, με εστίαση στο λανσάρισμα νέων προϊόντων και ανάπτυξη στρατηγικών. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πελατοκεντρικών προγραμμάτων και οργανωτικών αλλαγών και έχει βοηθήσει πολλές ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους σε συνθήκες αβεβαιότητας.