Ο ρόλος της ηγεσίας στις σύγχρονες προκλήσεις της διαχείρισης ομάδων και ΜΚΟ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος Σημεία Στήριξης.

Οι άνθρωποι των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών αντιμετωπίζουν καθημερινά σημαντικές προκλήσεις, μια από τις οποίες είναι το πως να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις ομάδες τους αλλά και το πως να τις επιβραβεύουν.

Προβληματίζονται επίσης αρκετές φορές για το εάν διαθέτουν τις δεξιότητες (hard & soft skills) που χρειάζεται ένας ηγέτης, για το πως τελικά θα πρέπει να τις εκφράζουν στο πλαίσιο σύμφωνα με την κουλτούρα του οργανισμού τους, καθώς και για το πως θα πρέπει να αξιολογούν την έκφραση αυτών (σε ατομικό επίπεδο).

Σε αυτό το σεμινάριο λοιπόν, στόχος είναι να κατανοήσουμε τις δεξιότητες που θα πρέπει να εκφράζουμε ως εν δυνάμει ηγέτες και τα στοιχεία εκείνα που θα πρέπει να δομήσουν το πλάνο μας για τη δημιουργία ή την ανάπτυξη των ιδανικών ομάδων, καθώς και να προσδιορίσουμε τις μεταβλητές ενός μοντέλου αυτοαξιολόγησης των μελών της ομάδας. Θα αναστοχασούμε για το ποια είναι η κατάλληλη μορφή άσκησης ηγεσίας, διοίκησης αλλά και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (προσωπικό & εθελοντές) για τον κάθε οργανισμό βάση των δικών του μοναδικών χαρακτηριστικών.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε ηγετικά και διοικητικά στελέχη μη κερδοσκοπικών φορέων (μέλη ΔΣ, διευθυντικά στελέχη, υπεύθυνους τομέων – ομάδων) καθώς και σε στελέχη οργανισμών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία πρόκειται ή επιθυμούν να αναλάβουν ρόλους ευθύνης, να κινητοποιήσουν αλλά και να εμπνεύσουν τις ομάδες τους.

Δομή σεμιναρίου
10.00 – 10.15: Εισαγωγή & στόχοι σεμιναρίου
10.15 – 10.55: Δεξιότητες σύγχρονης ηγεσίας & προκλήσεις ανάδειξης
10.55 – 11.00: Διάλειμμα
11.00 – 12.00: Το SWOT του εν δυνάμει Leader & η αξιολόγηση του εαυτού
12.00 – 12.10: Διάλειμμα
12.10 – 13.00: Η τριαδική σχέση “Ατομικού Οράματος – Ηγεσίας – Ομαδικού Οράματος”
13.00 – 13.35: Δημιουργία, ανάπτυξη, διαχείριση και επιβράβευση ομάδας
13.35 – 13.50: Διάλειμμα
13.50 – 14 .00: Ατομικός & Ομαδικός Αναστοχασμός επί της ηγεσίας και της διαχείρισης

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη στον χώρο του OK!Thess, Κομοτηνής 2 – 54655, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, 10:00 – 14:00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο Φώτης Κατιμερτζόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστήμων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει πτυχίο Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Μεταπτυχιακό στο τομέα Διεθνών Σπουδών (Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης) από το Τμήμα της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι Εκπαιδευτής Ενηλίκων και πιστοποιημένος Professional Coach από το European Mentoring & Coaching Council, Association for Coaching. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της συμβουλευτικής σχετικά με την ίδρυση και τη διαχείριση των επιχειρήσεων, καθώς και στον τομέα ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες επαγγελματικής ανάπτυξης (Business, Career & Performance Coaching). Είναι συνιδρυτής και project manager του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Τ.Ε.Α.Μ. Organization». Επίσης τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται σε θέματα επιχειρησιακής κουλτούρας και καινοτομίας, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικών οικοσυστημάτων. Στόχος τoυ μέσω του mentoring είναι η συμβουλευτική ομάδων, μέσα στις οποίες συνειδητά το άτομο θα γνωρίζει πώς μπορεί να παρέχει-συμβάλει στο σύνολο αλλά και πώς θα μπορεί να αντιμετωπίζει ολιστικά τις δυσκολίες της ομάδας και του περιβάλλοντός του βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.