Διαχείριση Συγκρούσεων & Επαγγελματική Εξουθένωση (Burn Out)

Το online σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος  Building a robust and democratic civic space – BUILD.

Η σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει έντονο στρες και να οδηγήσει στο σύνδρομο της εργασιακής εξουθένωσης (ή αλλιώς burnout). Το burnout οφείλεται σε παρατεταμένο ή επαναλαμβανόμενο στρες και την αίσθηση έλλειψης ελέγχου, επηρεάζοντας κυρίως τον επαγγελματικό χώρο.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα εξερευνήσουμε την έννοια του burnout καθώς και τη σχέση του με τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και την επικοινωνία.

Τι θα μάθετε σε αυτό το σεμινάριο:

  • Πώς να αναγνωρίζετε τα σημάδια του burnout: Μάθετε να εντοπίζετε τα φυσικά, συναισθηματικά και συμπεριφορικά συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο εξουθένωσης.
  • Πρακτικές αντιμετώπισης του burnout: Αποκτήστε στρατηγικές για τη διαχείριση του στρες, όπως τεχνικές χαλάρωσης, διαχείριση χρόνου και δημιουργία υγιών συνηθειών και αυτοφροντίδας.
  • Η δύναμη της αποτελεσματικής επικοινωνίας και η σχέση της με το burnout: Ανακαλύψτε πώς η επικοινωνία μπορεί να ενισχύσει τις σχέσεις εργασίας και να μειώσει το άγχος.
  • Πρακτικές για τη διαχείριση συγκρούσεων: Μάθετε τεχνικές για την αποτελεσματική διαχείριση των συγκρούσεων στον χώρο εργασίας, προάγοντας μια συνεργατική και θετική ατμόσφαιρα.
  • Χαρτογράφηση αδύναμων προσωπικών στοιχείων: Αναγνωρίστε τις περιοχές που χρειάζονται βελτίωση και δουλέψτε πάνω σε αυτές για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή και την απόδοση σας.
  • Δημιουργία ενός προσωποποιημένου σχεδίου δράσης για προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση: Δημιουργήστε ένα σχέδιο που θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τον έλεγχο της επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής.

Γιατί να παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο: Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι, απογοητευμένοι ή υπερφορτωμένοι από την εργασία σας, ή δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τις επαγγελματικές σας σχέσεις, αυτό το σεμινάριο θα σας παράσχει τα εργαλεία και τις γνώσεις για να αντιμετωπίσετε αυτές τις προκλήσεις. Μέσω πρακτικών συμβουλών, ομαδικών συζητήσεων και εξατομικευμένης υποστήριξης, θα είστε σε θέση να βελτιώσετε την επαγγελματική και προσωπική σας ευημερία.

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, 14.00 – 17.00, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Πηνελόπη  Δημητρακοπούλου είναι σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής ανάπτυξης (Executive and Leadership Coach). Είναι πιστοποιημένη από τον International Coaching Federation (ICF), με εξειδίκευση στο Personal & Executive Coaching και στο Team & Leadership Coaching. Διαθέτει σπουδές στην Ψυχολογία (BSc, University of Bath), μεταπτυχιακό στα New Media (MA, Bristol University) και certificate από το Harvard Business School Online, στα Leadership Principles, καθώς και μία πολυετή εμπειρία στην αγορά εργασίας ως International Sales Representative (marketing, promotion, sales). Από το 2015, ασχολείται επαγγελματικά με το Coaching, ως Executive και Team coach, με ειδίκευση στο Leadership Coaching σε εταιρίες, start-ups και NGOs. Παρέχει επίσης σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων εστιασμένα στην επαγγελματική ανάπτυξη και προγράμματα well-being για ιδιώτες και οργανισμούς. Η δουλειά της επικεντρώνεται στην επαγγελματική ενδυνάμωση μέσω της ανάπτυξης ηγετικών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων με σκοπό το Mindful Leadership και την προάσπιση της ψυχικής υγείας στον επαγγελματικό χώρο. Επιπλέον, προσφέρει υπηρεσίες Mentoring και συνεργάζεται  με το δίκτυο μεντόρων διάφορων οργανισμών (Social Dynamo, Women on Top, Orange Grove). Η ευχέρεια της σε πολλαπλές γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά, ελληνικά)  της επιτρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες της και σε πολυπολιτισμικά τμήματα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.