Διοίκηση εθελοντικών προγραμμάτων: ένα ταξίδι με 13 σταθμούς

Μολονότι οι περισσότεροι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί απασχολούν εθελοντές ή στηρίζονται εξ ολοκλήρου σε εθελοντική προσφορά, μόνο λίγοι διαθέτουν οργανωμένο εθελοντικό πρόγραμμα και κάποιο στέλεχος του οποίου η δουλειά να είναι αφιερωμένη στη διοίκηση του προγράμματος. Το χτίσιμο των ικανοτήτων μιας ΜΚΟ στη διοίκηση εθελοντών, είναι πρωταρχικής σημασίας για την ανάπτυξη και τη βιώσιμότητά της.

Το εργαστήρι θα καλύψει όλα τα στάδια που χρειάζεται να ακολουθήσει ένας οργανισμός για να σχεδιάσει, υλοποιήσει, διοικήσει και αξιολογήσει ένα εθελοντικό πρόγραμμα ξεκινώντας από τα βήματα που πρέπει να γίνουν πριν φτάσουμε στην προσέλκυση εθελοντών, και συνεχίζοντας με όσα απαιτούνται όταν ένας εθελοντής ξεκινά τη συνεργασία του με έναν οργανισμό, ως τη στιγμή που θα την ολοκληρώσει. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα κίνητρα ων εθελοντών και τους μηχανισμούς που ενεργοποιεί η διοίκηση για την παρακίνηση και την ικανοποίησή τους.

*** Υποβάλλοντας αίτηση για συμμετοχή, αυτομάτως δηλώνετε την παρουσία σας και για τις δύο ημέρες του εργαστηρίου***

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τρίτη και Τετάρτη, 26 και 27 Μαρτίου, 16.30 – 20.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο κ. Κουβαράς ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με τη μελέτη, διοίκηση και υποστήριξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Από το 2007, είναι γενικός διευθυντής της ActionAid Ελλάς. Κατά την επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ειδικός σύμβουλος για τον Εθελοντισμό στο Υπουργείο Παιδείας, εθνικός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της ΕΕ σε θέματα Νεολαίας, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας «Νεολαία» του Συμβουλίου της ΕΕ κατά την ελληνική προεδρία (2003), διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλανθρωπίας – Γέφυρες Φιλίας και υπεύθυνος του τομέα εθελοντών στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Ως εισηγητής σε θέματα ηγεσίας και στρατηγικής διοίκησης μη κερδοσκοπικών οργανισμών έχει διδάξει σε πολλά διαφορετικά κοινά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Είναι κάτοχος MBA (Master of Business Administration) από το πανεπιστήμιο Nottingham Trent, με εξειδίκευση στη διοίκηση μη κερδοσκοπικών οργανισμών, και πτυχίου Κτηνιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Fair Trade Hellas.