Αθήνα: Facebook για ΜΚΟ – βέλτιστες πρακτικές και δημιουργία περιεχομένου

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος Active citizens fund.

Ένα δια ζώσης σεμινάριο σε συνδυασμό με πρακτική εξάσκηση για ΜΚΟ από την Κατερίνα Δημητρακοπούλου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, υπεύθυνους επικοινωνίας οργανισμών, social media managers και σε όσα μέλη επιθυμούν να κατανοήσουν περισσότερο την αξία και τις δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα του Facebook. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν καλές πρακτικές, αποτελεσματικούς τρόπους και δωρεάν εργαλεία παραγωγής posts και video, προκειμένου να δημιουργούν οι ίδιοι ελκυστικό περιεχόμενο για τα social media κανάλια των οργανισμών τους.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να μπορούν μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης να δημιουργούν μόνοι τους social media posts σε διάφορες πλατφόρμες και να επικοινωνούν με συνέπεια συγκεκριμένα μηνύματα που θα αγγίζουν το κοινό που ακολουθεί τους οργανισμούς στα social media.

Δομή Σεμιναρίου

10.00 – 10.55: Social Media Fundamentals
Facebook: σε ποιο κοινό στοχεύουμε, είδη δημοσιεύσεων, συχνότητα, καλές πρακτικές
Creator Studio: δημιουργία Facebook Posts (live)

10.55 – 11.00: Διάλειμμα

11.00 – 12.00: Facebook Insights: Tα στατιστικά που μας ενδιαφέρουν                                                                                                                                                                                                                      Περιήγηση στα βασικά metrics και παρακολούθηση ανταγωνισμού (live)
Copywriting για Facebook: πως γράφουμε σωστά συνοδευτικά κείμενα για Facebook, hashtags και τεχνικές

12.00 – 13.00: Διάλειμμα

13.00 – 13.30: CANVA: free εργαλείο για παραγωγή posts videos, stories (live)

13.30 – 14.20:Workshop: ετοιμάστε 1 Facebook Post, 1 story, 1 animated post για τον οργανισμό σας

14.20 – 14.30: Διάλειμμα

14.30 – 15.00: Παρουσίαση – απορίες – διευκρινίσεις

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στον 1ο όροφο των γραφείων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Μουρούζη 14 – 10674, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, 10.00-15.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Κατερίνα Δημητρακοπούλου είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας με μεταπτυχιακό στη Στρατηγική Επικοινωνία (MA Strategic Communications & PR) και εξειδίκευση στην ψηφιακή επικοινωνία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συμμετάσχει σε πλήθος ενεργειών στο ψηφιακό περιβάλλον για διάφορα brands και οργανισμούς, ενώ από το 2015 είναι managing director στη Social Mellon, ένα digital marketing and consulting agency. Παράλληλα διδάσκει Social Media marketing και είναι εισηγήτρια στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος (Deree), ενώ εκπαιδεύει τακτικά στελέχη από ΜΚΟ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.