Εισαγωγικό Σεμινάριο: Θέτοντας το Όραμα, την Αποστολή, τους Στόχους και τις Αξίες μιας ΜΚΟ

Το πρώτο σεμινάριο σε μία σειρά τεσσάρων εισαγωγικών webinars, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε μικρές οργανώσεις. Το σεμινάριο εισηγείται η κ. Ελένη Σκόνδρα, ιδρυτικό μέλος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος), μέλος του Δικτύου Μεντόρων του Social Dynamo.

Είναι πολύ σημαντικό σε μια οργάνωση, είτε πρόκειται για σωματείο, ΑμΚΕ ή άτυπη ομάδα πολιτών, να έχει ξεκάθαρη εικόνα του οράματός της, της αποστολής της και των γενικών στόχων της. Αυτό βοηθά στον ρεαλιστικό προγραμματισμό και στην καθημερινή εκτέλεση των δραστηριοτήτων των μελών της με εύρυθμο τρόπο. Όταν ολόκληρη η ομάδα  συνεργάζεται λειτουργικά για να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι της και μοιράζεται το ίδιο όραμα, οι δράσεις της είναι πολύ πιο αποτελεσματικές. Επιπλέον, η κοινή αποδοχή των αξιών και των στόχων συνεισφέρει στην ομαλή λειτουργία της ομάδας μακροπρόθεσμα.

Το εισαγωγικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε μικρές οργανώσεις  οι οποίες διακρίνονται από αρχάριο επίπεδο οργανωσιακής ανάπτυξης και επιθυμούν να θέσουν τις υγιείς βάσεις λειτουργίας της ομάδας τους οριοθετώντας παράλληλα το τρίπτυχο Vision-Mission-Goals το οποίο θα τις βοηθήσει να επικοινωνήσουν την ταυτότητά τους στο ευρύ κοινό και να σχεδιάζουν εναρμονισμένες με αυτό δράσεις.

Προτεραιότητα θα έχουν εκπρόσωποι φορέων υλοποίησης έργων του προγράμματος Active citizens fund.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

H Eλένη Σκόνδρα έχει κάνει διεθνείς σπουδές στους τομείς του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας ενώ διαθέτει και διπλώματα coaching. Έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων σε θέσεις μάρκετινγκ και ανάπτυξης αγοράς, κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τον εθελοντισμό και σαν ιδρυτικό μέλος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος) έχει προσφέρει πολλά στην υποστήριξη των νέων, σε θέματα επιχειρηματικότητας. Ειδικά, τα τελευταία πέντε χρόνια, αφιερώνει πολύ χρόνο τόσο στο mentoring όσο και στο coaching, με εστίαση στις ανάγκες επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων, καθώς και σε θέματα επαγγελματικής ικανοποίησης. Συνεργάζεται, σαν coach και mentor σε νέους επιχειρηματίες, με το Innovathens, το Orange Grove και το ALBA (Venture Garden).

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται online, μέσω του εργαλείου Ζοοm, την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 15:00- 18:00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω 

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό και μαζί με αυτή θα λάβετε και το link  που θα σας εξασφαλίσει την πρόσβαση στο webinar. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3221287.

 

 

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund. Tο  Active Citizens Fund για την Ελλάδα, ύψους €12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.