Ένας σύντομος οδηγός 7 βημάτων για την ανάπτυξη ενός πλάνου επικοινωνίας

Το online σεμινάριο απευθύνεται σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών: ΜΚΟ, άτυπες ομάδες πολιτών, Κοινωνικές Επιχειρήσεις.

Γιατί επικοινωνούμε τις δράσεις μας; Ποια είναι οι βασικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσουμε πριν δημιουργήσουμε ένα πλάνο επικοινωνίας; Υπάρχουν «χρυσοί κανόνες» στην επικοινωνία; Η όλη διαδικασία της επικοινωνίας γίνεται πιο απλή όταν βάζουμε τα πάντα σε μια σειρά. Σε αυτό το workshop θα διερευνήσουμε την ανάπτυξη ενός πλάνου επικοινωνίας μέσα από έναν απλό κι εύχρηστο οδηγό 7 βημάτων που περιλαμβάνει ότι χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας όταν σχεδιάζουμε τις δράσεις επικοινωνίας μας.

Δομή σεμιναρίου

10:00 – 10:05: Συστάσεις, εισαγωγή, σκοπός και διαδικασία σεμιναρίου 

10:05 – 10:10: Γιατί επικοινωνούμε, οι 5 βασικές ερωτήσεις πριν τη δημιουργία ενός πλάνου επικοινωνίας:   

10:10 – 10:40:  Τα 7 βήματα για την ανάπτυξη ενός πλάνου επικοινωνίας 

10:40 – 10:50:  Ερωτήσεις 

10:50 – 10:55: Οδηγίες για την πρακτική άσκηση 

11:00 – 11:45: Προετοιμασία πρακτικής άσκησης 

11:45 – 12:00/12:15 Παρουσιάσεις και ανατροφοδότηση 

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Παρασκευή 19 Απριλίου, 10:00 – 12:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο Γιώργος Μαυρογόνατος είναι Διευθυντής Ανεύρεσης Πόρων κι Επικοινωνίας στο Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με εμπειρία στον ανθρωπιστικό κι εταιρικό χώρο. Κατέχει ΒΑ στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και ΜSc στο Marketing. Η εργασιακή εμπειρία του κου Μαυρογόνατου προέρχεται τόσο από τον εταιρικό χώρο όπου έχει διατελέσει στέλεχος Marketing σε πολυεθνικές κι ελληνικές εταιρίες, όσο και τον χώρο των ανθρωπιστικών οργανώσεων, ως στέλεχος ανεύρεσης πόρων κι επικοινωνίας στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και την ActionAid. Παράλληλα με τη συνήθη επαγγελματική του δραστηριοποίηση, έχει διδάξει σε σχολές δια βίου μάθησης όλα τα μαθήματα σχετικά με το Marketing και την Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μεταπτυχιακό στο Marketing από το University of Leicester, ενώ έχει παρακολουθήσει και το μεταπτυχιακό Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική Καταστροφών του ΕΚΠΑ / Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει αποτελέσει επιπλέον μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Action Finance Initiative (AFI).