Ενσυνειδητότητα – Η τέχνη του να ζεις Συνειδητά

Το σεμινάριο “Ενσυνειδητότητα – Η τέχνη του να ζεις Συνειδητά” απευθύνεται σε στελέχη και εθελοντές ΜΚΟ που εργάζονται και προσφέρουν κοινωνικό έργο σε συνθήκες υψηλού στρες και ψυχικής καταπόνησης.Εργαζόμενοι με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, τα στελέχη αυτά μπορεί να έχουν αυξημένα επίπεδα άγχους που παρεμποδίζουν την κριτική τους σκέψη και την πνευματική τους διαύγεια.

Ενσυνειδητότητα (mindfulness) είναι η δεξιότητα του να παρατηρούμε την εμπειρία μας στο παρόν, αποστασιοποιημένα και με φιλική περιέργεια. Είναι μια στάση που μας βοηθά να βελτιώσουμε την κριτική σκέψη, την επικοινωνία και την δημιουργικότητα, φέρνοντας πνευματική διαύγεια και συναισθηματική ισορροπία στην ζωή μας. Το σεμινάριο είναι ενημερωτικό και βιωματικό, ανοιχτό σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα την έννοια, τα οφέλη και τις τεχνικές ανάπτυξης της ενσυνειδητότητας (mindfulness).

Εισηγητής: Βασίλης Ξυπολιάς, Mindfulness & MBSR Teacher, CFM/UMASS

Πού και πότε:
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Καρνεάδου 25, μετρό Ευαγγελισμός), την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, 18.00-19.30. Η είσοδος στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο κ. Βασίλης Ξυπολιάς, μέχρι το 2010 εργάσθηκε στον χώρο της επικοινωνίας/marketing στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως υψηλόβαθμο στέλεχος και ως επιχειρηματίας. Από το 2010 και από προσωπική αναζήτηση, άρχισε να εμβαθύνει τις γνώσεις του στις δυνατότητες, μεθόδους ανάπτυξης και εφαρμογές της ενσυνειδητότητας. Μετά από εντατική και συστηματική μελέτη, διεθνή εκπαιδευτικά workshops και παρακολούθηση μαθημάτων Βουδιστικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κατμαντού, απέκτησε το 2015 άδεια εκπαιδευτή του προγράμματος “Μείωση Άγχους Βάσει Ενσυνειδητότητας” – MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) από το Κέντρο Ενσυνειδητότητας (CFM) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (UMASS). Το 2015 δημιούργησε την Mindfulness 360 με σκοπό την ανάπτυξη, εκπαίδευση και ενσωμάτωση της ενσυνειδητότητας στην υγεία, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία γενικότερα.

Περισσότερες πληροφορίες για την mindfulness μπορείτε να βρείτε στην εξής διεύθυνση: www.mindfulness360.net