Ίδρυση Κοιν.Σ.Επ. ως εργαλείο για την ένταξη των ευάλωτων ομάδων

Η παρουσίαση θα επικεντρωθεί στο μοντέλο λειτουργίας των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και στη χρήση του συγκεκριμένου μοντέλου ως μοχλός ένταξης και ενσωμάτωσης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Θα παρουσιαστούν βασικά θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και κουλτούρας των Κοιν.Σ.Επ., θέματα στρατηγικής, καθώς και επιλογές σε θέματα εύρεσης χρηματοδότησης (fundraising). Ο στόχος είναι να αναδείξουμε την ίδρυση μιας Κοινωνικής Επιχείρησης, ως μια βασική επιλογή για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, σε τομείς που – παράλληλα – άπτονται και της κοινωνικής προσφοράς.

16:00-16:20
Εισαγωγή στην Κοινωνική Επιχείρηση
– Διαδικασία ίδρυσης
– Σύνθεση Ομάδας και κανονισμός λειτουργίας
– Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ως επιλογή τύπου επιχείρησης για μια startup

16:20-17:15
Μοντέλο Διοίκησης και Εταιρικής Διακυβέρνησης
– Όργανα Διοίκησης
– Λήψη αποφάσεων
– Μοντέλα Εταιρικής Διακυβέρνησης
– Case Studies – “ΚΟΙΝΣΕΠ Προβάδικο”

17:15-17:30 Διάλειμμα
Ίδρυση και Λειτουργία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ
Ένταξη και ενσωμάτωση των Ευάλωτων Ομάδων
@Κοινωνικό Επιχειρείν

17:30-18:00
Συμμετοχή Ειδικών Ομάδων στο σχήμα της ΚΟΙΝΣΕΠ
– Ευάλωτες ομάδες
– Ομάδες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά
– Case Study – “ΚΟΙΝΣΕΠ Νέοι Ορίζοντες” 18:00-18:15 Ανάπτυξη Στρατηγικής – Ισορροπία του επιχειρηματικού μοντέλου και της κοινωνικής δράσης – Στόχευση μέσα από το marketing

18:15-18:40
Fundraising
– Κατηγορίες και κύριες Πηγές χρηματοδότησης
– Βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης 18:40-19:00 Ερωτήσεις – Ανοιχτή Συζήτηση

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, 16.00 – 19.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Μπότση

Ο Κωνσταντίνος Μπότσης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.  Είναι απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στην αξιολόγηση ενεργειακών επενδύσεων και τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών. Εργάσθηκε επί 12 έτη στον τραπεζικό κλάδο, στους Ομίλους Societe Generale και της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ από το 2017 ασχολείται αποκλειστικά πλέον με το περιβάλλον των μη κερδοσκοπικών φορέων και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.  Σήμερα εργάζεται ως Οικονομικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων στο φιλανθρωπικό σωματείο Caritas Hellas, είναι συν-ιδρυτής της Κοινωνικής Επιχείρησης “Προβάδικο” με αντικείμενο την ανάπτυξη καλλιτεχνικών δράσεων, ενώ παράλληλα ενισχύει τη διάχυση της πληροφόρησης για τη βιώσιμη λειτουργία των Κοινωνικών Επιχειρήσεων μέσα από τον ιστότοπο “Κοινωνικό Επιχειρείν – Social Finance” στο facebook.