Eπαγγελματική ενδυνάμωση στελεχών ΜΚΟ

Eπαγγελματική ενδυνάμωση στελεχών ΜΚΟ: Τα 4 Π και το 1 Σ της επιτυχίας – Πληροφορία, Προσωπικότητα, Ποιότητα, Προώθηση & Συνεργασία

Η ΑΕΛΙΑ κωδικοποίησε με έναν εύχρηστο τρόπο «τα 4Π και το 1Σ» τις βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία ενός εγχειρήματος αλλά και για την επίτευξη προσωπικών μας επαγγελματικών στόχων. Μέσα από συζήτηση με τους συμμετέχοντες αλλά και με βιωματικές ασκήσεις σε ειδικά θέματα, θα ανακαλύψουμε και θα αναλύσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που είναι καθοριστικές για να προχωρήσει αποτελεσματικά ένα εγχείρημα αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει.

 • Αναζητούμε συνεχώς τις αναγκαίες πληροφορίες; Για το αντικείμενό μας, για το περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε, για τις προκλήσεις που μας θέτει;
 • Γνωρίζουμε και εξασκούμε τις απαραίτητες δεξιότητες στην ίδια μας την προσωπικότητα, ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του εγχειρήματος;
 • Έχουμε προδιαγραφές ποιότητας για το εγχείρημά μας; Πώς αντιλαμβανόμαστε την ποιότητα;
 • Τι ενέργειες κάνουμε για την προώθησή του στα κοινά-στόχο; Έχουμε στρατηγική με σαφείς στόχους;
 • Πόσο αποτελεσματικά συνεργαζόμαστε στην ομάδα μας ή με τρίτους συνεργάτες;
 • Στόχος είναι ο κάθε συμμετέχων να διαγνώσει ο ίδιος για τον εαυτό του και το εγχείρημά του σε τι βαθμό έχει «δουλέψει» πάνω στην κάθε βασική προϋπόθεση επιτυχίας, ώστε να την επεξεργαστεί περισσότερο στο μέλλον.

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 16.00 – 19.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για την ΑΕΛΙΑ

Η ΑΕΛΙΑ («ΑΕΛΙΑ εργαστήρι για την επαγγελματική ζωή») είναι μία κοινωφελής, μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία, με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση δηλαδή την υποστήριξη επαγγελματιών όλων των κλάδων προκειμένου:

 • να προχωρήσουν σε επαγγελματικές επιλογές,
 • να υλοποιήσουν τα νέα επαγγελματικά τους σχέδια,
 • να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν για επαγγελματικές προκλήσεις και
 • να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες (soft skills).

Η ενδυνάμωση παρέχεται μέσα από:

 • εκπαιδευτικές δράσεις (εργαστήρια ή διαλέξεις),
 • mentoring μεμονωμένα ή στο πλαίσιο προγραμμάτων,
 • δικτύωση και δημιουργία κοινοτήτων επαγγελματιών και
 • κατά περιπτώσεις από τη συνολική υποστήριξη ενός επαγγελματικού εγχειρήματος (ενός ή περισσοτέρων) με ενεργό μας εμπλοκή, στην ουσία με την ανάληψη της Επιτάχυνσης του Επαγγελματικού Εγχειρήματος (project acceleration)

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια 

Η Φαίη Ορφανού είναι συνιδρύτρια και διαχειρίστρια της κοινωνικής επιχείρησης ΑΕΛΙΑ-εργαστήρι για την επαγγελματική ζωή με αντικείμενο την ενδυνάμωση επαγγελματιών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της επαγγελματικής ζωής, με δράσεις συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και δικτύωσης. (εκτός άλλων Προγράμματα Δημιουργώ Επαγγελματικά, ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς, Νησί μου 12 Μήνες). Επαγγελματικά η Φαίη Ορφανού είναι Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας (συνεργασίες εκτός άλλων το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο – www.ntua.gr) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο -www.aua.gr), έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της ως δικηγόρος.  Συνεργάζεται σήμερα με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και την Εταιρεία Grant Thornton. Επί 10 χρόνια ήταν δικηγόρος-νομικός σύμβουλος στον ιδιωτικό τομέα (στα πεδία του εμπορικού, εταιρικού, τραπεζικού και χρηματοοικονομικού δικαίου) ενώ για 2 χρόνια ήταν νομικός σύμβουλος σε ειδική δημόσια διαχειριστική αρχή ΕΣΠΑ. Το διάστημα 2009-2012 διετέλεσε σε δημόσια θέση, ως Ειδική Γραμματέας Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Παιδείας, με ευθύνη για τη διαχείριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Από το 2012 έως σήμερα ανέπτυξε ενεργή δράση ως μέντορας επαγγελματιών ή/και επιχειρήσεων μέσω της ΑΕΛΙΑ αλλά και στο πλαίσιο του Orange Grove, του Impact Hub, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος LLM στο Ιδιωτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης J-V Goethe Universitaet Frankfurt και κάτοχος LLM in Banking and Finance Law από το King’s College του Λονδίνου. Εθελοντισμό και κοινωνική δράση ανέπτυξε ήδη από τα νεανικά της χρόνια με μία από τις πιο σημαντικές της εθελοντικές της δραστηριότητες τη συμμετοχή της στη νομική ομάδα του WWF Ελλάς.