Εργαστήριο “Επικοινωνία & Δυναμική Ομάδων”

Βασικός σκοπός του 4ωρου εργαστηρίου είναι η ανάδειξη βασικών ικανοτήτων στο πλαίσιο λειτουργίας και ανάπτυξης ομάδων. Μέσα από βιωματικές δράσεις, οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες προσκαλούνται να αναγνωρίσουν την αξία που έχουν ικανότητες όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η ενσυναίσθηση, η διαχείριση συγκρούσεων και η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη και η επίδρασή τους στο πλαίσιο σχέσεων μεταξύ ατόμων και ομάδων.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες αναμένεται να:
• κατανοούν τη διαδικασία και τα εμπόδια στην επικοινωνία, ιδιαίτερα στο πλαίσιο λειτουργίας ομάδων,
• αποδέχονται τη σημασία των συναισθημάτων στον εργασιακό και εκπαιδευτικό χώρο, ως προς την ανάπτυξη κλίματος αλληλεπίδρασης,
• υποστηρίζουν ένα πνεύμα συνεργατικότητας και αμοιβαίου οφέλους στον χώρο δραστηριοποίησής τους,
• έχουν ενθαρρυνθεί να αντιμετωπίζουν τις αλλαγές, ως προκλήσεις και πεδίο ανάπτυξης δημιουργικών ιδεών και προθέσεων.

Πού και πότε:

Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου,  14.00 – 18.00.
Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς θα συμμετάσχετε:

Πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία της εκδήλωσης και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για τον κ. Παυλάκη:

Ο Μάνος Παυλάκης είναι Εκπαιδευτής και Σύμβουλος σε θέματα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών. Έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρία στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων για οργανισμούς στον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον τρίτο τομέα. Επίσης, έχει πάνω από 8.000 ώρες διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών με ειδίκευση σε θέματα επικοινωνίας, διαχείρισης συγκρούσεων, ηγεσίας και συναισθηματικής νοημοσύνης και πάνω από 2.000 ώρες σε προγράμματα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών. Οι σπουδές του σε διάφορα θεματικά πεδία (Φιλολογία, Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, Πολιτικές Επιστήμες, Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Coaching) έχουν συμβάλει, ώστε να αλληλεπιδρά με επιτυχία σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Ο Μάνος έχει συμμετάσχει σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και την κατάρτιση και είναι ο δημιουργός του εκπαιδευτικού υλικού για το πρόγραμμα ‘Youreca’, το οποίο έλαβε Βραβείο Ποιότητας και Αριστείας της Unesco (βραβεύτηκαν 15 projects σε σύνολο 1.532 παγκοσμίως). Τέλος, έχει διακριθεί για την κοινωνική του δράση, λαμβάνοντας, ως Πρόεδρος του ΜΚΟ Youthnet Hellas, το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2013.