Εργαλεία Διαχείρισης και Παρακολούθησης Έργου

Το online σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις συμμετέχουσες οργανώσεις στο πρόγραμμα Σημεία Στήριξης.

Έχετε αναρωτηθεί πόσο αποτελεσματικά εκτελείτε απλά αλλά και περίπλοκα tasks στη εργασία σας; Μια εκδήλωση, ένα πρόγραμμα, μια εθελοντική εργασία, ακόμα και μια σημαντική συνάντηση αποτελούν πτυχές ενός project. Το εργαστήριο Project Management θα σας εξοικειώσει με όλες τις αρχές εκτέλεσης ενός σωστού project (έργου).

Δομή

  • 10.00-11.00: Διαδικασίες και δεξιότητες κατά τη διάρκεια ενός project
  • 11.00 -12.00: Βασικά εργαλεία σχεδιασμού ενός έργου, όπως Gantt chart, WBS και άλλα
  • 12.00 -13.00: Παρουσίαση πρακτικών online εργαλείων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα στον εργασιακό σας χώρο

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, 10:00 – 13:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Θάλεια Ρίζου πιστεύει ότι για να βρούμε ουσιαστικές λύσεις στις προκλήσεις της εποχής μας χρειαζόμαστε μια συγκεκριμένη ιδέα με βιώσιμο όραμα, μια μεθοδολογία υλοποίησής της προσαρμοσμένη στις τοπικές ανάγκες και μια συστημική, ανθρωποκεντρική και συμμετοχική προσέγγιση. Η επαγγελματική της εμπειρία και σπουδές καλύπτουν τις προαναφερθέντες πτυχές, μιας που έχει εργαστεί ως Project Manager, Facilitator και Service Designer τα τελευταία 15 χρόνια σε πληθώρα αστικών, πολιτιστικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών projects στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε 10+ χώρες στο εξωτερικό. Tα τελευταία 5 χρόνια ίδρυσε και διαχειρίζεται τον οργανισμό among, ο οποίος εκσυγχρονίζει τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται projects και υπηρεσίες, που αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές προκλήσεις στην Ελλάδα σήμερα. Συνεργάζεται σαν facilitator στο πρόγραμμα ChangemakerXchange που συνδέει κοινωνικούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, φορείς του εξωτερικού σαν (digital και physical) facilitator, αλλά και ως σύμβουλος συστημικής ανάπτυξης (systemic impact) σε οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς. Την εμπνέουν (πολύ) όσοι/ες αγωνίζονται για έναν καλύτερο τόπο και γι’αυτό άλλωστε το προσωπικό της όραμα είναι να συμβάλλει σε μια πιο συμμετοχική, καινοτόμα πόλη, που δίνει χώρο στις φρέσκιες ιδέες, τον πειραματισμό και τον εκσυγχρονισμό διαδικασιών. Αν δεν την βρείτε στη Θεσσαλονίκη, θα βρίσκεται σε κάποια κορυφή του Ολύμπου.