Εργαλεία διαχείρισης κινδύνου κατά τον σχεδιασμό ενός έργου

Το online σεμινάριο απευθύνεται σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών: ΜΚΟ, άτυπες ομάδες πολιτών, κοινωνικές επιχειρήσεις.

Τα έργα που υλοποιούν οι ΜΚΟ, όπως και τα περισσότερα έργα, επηρεάζονται από εξωτερικές συνθήκες και καταστάσεις, που μπορούν να δυσχεράνουν την ομαλή υλοποίηση ή/και τα αποτελέσματά τους. Η πρόβλεψη αυτών των κινδύνων πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού και του προγραμματισμού ενός έργου.

Μέσα από την σωστή πρόβλεψη, εκτίμηση και προετοιμασία για την διαχείριση των κινδύνων μπορούμε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο ότι το έργο μας θα είναι ανθεκτικό, αλλά και ότι, όταν καταστεί αναγκαία, η διαχείριση των κινδύνων θα βασίζεται σε σωστές αποφάσεις στις οποίες θα έχουν εμπλακεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Στο σεμινάριο θα συζητήσουμε την προσέγγιση και τα εργαλεία με τα οποία χαρτογραφούνται και καταγράφονται οι κίνδυνοι και αξιολογείται η σοβαρότητά τους. Έπειτα θα συζητήσουμε τις επιλογές που έχουμε για την διαχείρισή τους, και πώς αυτές επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα του έργου που ετοιμαζόμαστε να υλοποιήσουμε.

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, 10:00 – 12:00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή». Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764. 

Λίγα λόγια γιατον εισηγητή 

Ο Κωνσταντίνος Λιαρίκος είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην ανάπτυξη και το περιβάλλον. Έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στην έρευνα και την εκπαίδευση και έχει συντονίσει ή/και συμμετάσχει στην προετοιμασία μεγάλου αριθμού εργασιών και επιστημονικών κοινοποιήσεων.

Από το 2002 δουλεύει στο WWF Ελλάς, όπου διετέλεσε επί 12 χρόνια επικεφαλής περιβαλλοντικού προγράμματος και σήμερα έχει την θέση του Επικεφαλής Ανάπτυξης.  Ασχολείται επί σειρά ετών με τα ζητήματα διοίκησης και οργανωσιακής ανάπτυξης ΜΚΟ, ερευνητικά, εκπαιδευτικά και ως σύμβουλος.  Είναι παντρεμένος, έχει έναν γιο 18 ετών και τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται κυρίως με την μουσική και τις καλλιτεχνικές κατασκευές.