Εργαστήριο Αξιολόγησης Έργου

Πότε ένα έργο θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία;
Ότι ικανοποίησε τους στόχους για τους οποίους ξεκίνησε;
Ωστόσο, πώς ορίζουμε αυτούς τους στόχους και πώς παρακολουθούμε την πρόοδό τους ώστε να προλάβουμε έγκαιρα τυχόν αστοχίες;
Το μοντέλο «Plan-Do-Check-Act» δίνει απαντήσεις αξιοποιώντας μια επαναληπτική μέθοδο ελέγχου (continuous improvement) για τη συνεχή βελτίωση διαδικασιών και αποτελεσμάτων (προϊόντων ή/και υπηρεσιών).
Σε αυτό το εργαστήριο μέσα από πρακτικά παραδείγματα θα μάθουμε:
– να αναγνωρίζουμε σκοπούς αξιολόγησης, να διακρίνουμε τα αντικείμενα/περιοχές αξιολόγησης, να προετοιμάζουμε τα κριτήρια αξιολόγησης και να ορίζουμε τους σχετικούς δείκτες (ποσοτικούς και ποιοτικούς)
– να εφαρμόζουμε τα κατάλληλα μέσα/εργαλεία αξιολόγησης όπως ερωτηματολόγια, συνεντεύξεις, βιωματικές αναφορές, εκθέσεις προόδου
– να διακρίνουμε τη σημασία των εννοιών: output, outcome, impact
– να αξιοποιούμε τα ευρήματα/αποτελέσματα των αξιολογήσεων (προοδευτικών και τελικής, ex-post, on-going, ex-ante), ώστε να βελτιώσουμε την πιθανότητα επίτευξης ενδιάμεσων και τελικών στόχων, να γίνουν τυχόν βελτιωτικές κινήσεις και τέλος να μάθουμε από τη νεοαποκτηθείσα εμπειρία και να διασπείρουμε τα καλά αποτελέσματα.

Πού και πότε:
Το εργαστήριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός), τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, 16.00-18.00.
Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:
Η Ειρήνη Ανδριώτη, πιστοποιημένη Διαχειρίστρια Έργων (PMP) από το Project Management Institute (PMI) και Coach από το Association for Coaching (AC) παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και εκπαίδευσης. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοίκηση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών. Από το 2007 ίδρυσε και διευθύνει την Compass Services.Ως Project Coach, αναλαμβάνει όλο το φάσμα των απαιτούμενων εργασιών για την επιτυχή ολοκλήρωση Έργων: υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, στελέχωση έργου, παρακολούθηση εργασιών, υποβολή εκθέσεων προόδου, απολογισμό και κεφαλαιοποίηση εμπειρίας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» όπου ηγείτο του σχεδιασμού και της υλοποίησης του Κέντρου Υποστήριξης Νέων «ΝΕΩΝ ΧΩΡΑ». Από το Σεπτέμβρη του 2016 βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία της με την «ΕΠΑΝΟΔΟ», ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου υποστηρίζει άτομα από κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες πληθυσμών να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας. Κατά το παρελθόν, έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην εταιρεία Συμβούλων ΤΕΚΜΩΡ Α.Ε. όπου μετείχε σε πλήθος έργων του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ή στο πλαίσιο κοινοτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών.