Εργαστήριο Business Model Canvas

Το εργαστήριο “ Business Model Canvas” θα διεξαχθεί από τον κύριο Απόστολο Παπαλεξίου από το Solidarity Mission. To Business Model Canvas είναι πλέον ο απαραίτητος προθάλαμος κάθε επιχειρηματικού σχεδίου και το εργαστήριο έχει σαν στόχο βήμα βήμα την πρακτική εφαρμογή του με βάση συγκεκριμένες κοινωνικές πρωτοβουλίες.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία και εξοικείωση των συμμετεχόντων με το business model canvas, ως εργαλείο απεικόνισης επιχειρηματικών ιδεών με κοινωνικό χαρακτήρα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κοινωνικών επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, που επιτελούν τον κοινωνικό σκοπό τους ενώ ταυτόχρονα είναι οικονομικά βιώσιμες.
Το εργαστήριο πευθύνεται σε ενήλικες ανέργους, εργαζόμενους ή επαγγελματίες κάθε ηλικίας, που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν βιώσιμες λύσεις, για κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της τοπικής κοινότητας, μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της ενεργής δράσης της κοινωνίας των πολιτών.
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα είναι βιωματικό και συνδυάζει αποτελεσματικά τη θεωρία με την πράξη.

Πού και πότε:
Το εργαστήριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός), την Τρίτη 19 Ιουνίου, 14.00-20.00.
Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο εργαστήριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για τον κ. Παπαλεξίου:
Ο Απόστολος Παπαλεξίου είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Δραστηριοποιείται στον χώρο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας από τις αρχές του 2013 με εκτενή εμπειρία στηνσυμβουλευτική και την εκπαίδευση σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας, των προσωπικών δεξιοτήτων και της προσωπικής ανάπτυξης, εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης και μάθησης. Μαζί με τους συνεργάτες του παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και coaching σε μη κερδοσκοπικές εταιρείες και κοινωνικές επιχειρήσεις, βοηθώντας τις να είναι οικονομικά βιώσιμες και να αναπτύξουν τον κοινωνικό αντίκτυπο τους.
Διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία στον κλάδο της διαφήμισης, των χρηματοπιστωτικών & επενδυτικών προϊόντων, καθώς και των υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, έχοντας εργαστεί για λογαριασμό μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών σε ρόλους πωλήσεων, εκπαίδευσης και αξιολόγησης προσωπικού. Εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητές του παρακολουθώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια επιχειρηματικότητας, δεξιοτήτων coaching και προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Λίγα λόγια για το Solidarity Mission:
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Solidarity Mission έχει ως αποστολή τη συμβολή στην ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Λειτουργεί ως κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας για την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι μέλος του διεθνούς δικτύου εκπαιδευτικών οργανισμών International Synergy Network, το οποίο ιδρύθηκε το 1991 στην Ολλανδία από το Olde Vechte Foundation, υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης σε πάνω από 25 χώρες, με ανοιχτή συμμετοχή ή χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Είναι πιστοποιημένος απο τo πρόγραμμα Erasmus+ Youth ως οργανισμός υποδοχής, συντονισμού και αποστολής νέων διαμέσου του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) και δημιουργεί πολλαπλές ευκαιρίες σε νέους και οργανισμούς να συμμετάσχουν ενεργά στα προγράμματα EVS & European Solidarity Corps.