Εργαστήριο ηγεσίας & διοίκησης ανθρώπινων πόρων – Μέρος Β’ Διοίκηση προσωπικού

Το online σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος για την Ισότητα των Φύλων.

Το σεμινάριο στρατηγικής διοίκησης ανθρώπινων πόρων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς θα αναπτυχθεί σε τρεις ενότητες:

  • Εισαγωγή & Προσέλκυση: Βασικές αρχές και μοντέλα οργάνωσης, σχεδιασμός περιγραφών εργασίας, επιλογή προσωπικού καθώς και βασικές πολιτικές που  αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό
  • Αξιολόγηση & Ανάπτυξη: Μεθοδοι αξιολόγησης, διοίκηση αμοιβών και ανάπτυξης ανθρώπινων πόρων και κατανόηση του ρόλους της οργανωσιακής κουλτούρας
  • Συνδιοίκηση αμειβόμενου προσωπικού και εθελοντών: Βασικές αρχές σχεδιασμού και διοίκησης ενός εθελοντικού προγράμματος,  προαπαιτούμενα και προκλήσεις στη συνδιοίκσηση αμειβόμενου προσωπικού και εθελοντών.

Δομή

10:00 – 10:10 Εισαγωγή

10:10 – 11:30 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (Ι)

Εισαγωγή στις βασικές αρχές και μοντέλα οργάνωσης – Περιγραφές εργασίας, προσέλκυση και επιλογή προσωπικού – Βασικές πολιτικές που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό

11:30 – 11:40 Διάλειμμα

11:40 – 12:50 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΙΙ)

Αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού – Διοίκηση αμοιβών και ανάπτυξης – Ο ρόλος της οργανωσιακής κουλτούρας

12:50 – 13:00 Κλείσιμο

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, 10:00 – 13:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας ως διευθυντής, εκπαιδευτής, σύμβουλος και εθελοντής στον τομέα του της Κοινωνίας των Πολιτών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ο Γεράσιμος Κουβαράς είναι συνιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Sarli Kouvaras Consulting. Έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, ως Γενικός Διευθυντής της ActionAid και της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα, καθώς και ως Ειδικός Σύμβουλος για τον Εθελοντισμό και τον Τομέα της Νεολαίας στο Υπουργείο Παιδείας. Ως εκπαιδευτής, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες διαλέξεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στους τομείς της ειδίκευσής του. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Διοίκησης στο Bayes Business School του City University of London, κάτοχος ΜΒΑ από το Nottingham Trent University και πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Το καλλιτεχνικό του υπόβαθρο περιλαμβάνει Σπουδές Όπερας και πάνω από 150 εμφανίσεις ως μέλος της Χορωδίας της ΕΡΑ, τον τίτλο του Διεθνούς Καλλιτέχνη Φωτογράφου (AFIAP), και την έκδοση μιας ποιητικής συλλογής χαϊκού στα ελληνικά. Έχει ενεργό ρόλο ως εθελοντής σε εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες όπως το World Human Forum και τα Inner Development Goals (ιδρυτής και συντονιστής του Hellenic Inner Development Hub) και έχει διατελέσει τα τελευταία τρία χρόνια Αντιπρόεδρος του ΔΣ του International Forum for Volunteering in Development.