Εργαστήριο Setting Vision Mission Goals for your NGO Μέρος Β

Vision , Mission and Goals
Το να έχει ξεκάθαρα τα παραπάνω μια οργάνωση, είτε είναι επιχείρηση είτε είναι μια άτυπη φιλανθρωπική ομάδα, βοηθάει να γίνονται ο προγραμματισμός και η εκτέλεση των δραστηριοτήτων πολύ πιο εύκολα, γρήγορα και κυρίως πολύ πιο αποτελεσματικά.Είναι σημαντικό το vision να δημιουργηθεί από ολόκληρη την ομάδα διοίκησης ή, στην περίπτωση μικρότερου σχήματος, από τους νευραλγικούς παράγοντες της οργάνωσης έτσι ώστε όλοι όσοι παίζουν σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό και την στοχοθέτηση να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και να συμφωνούν στην κατεύθυνση που πηγαίνει η οργάνωση.Το vision είναι το φίλτρο από το οποίο περνούν τόσο το mission όσο και οι πιο συγκεκριμένοι στόχοι κάθε οργάνωσης και για αύτό είναι χρήσιμο να γίνεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχή λειτουργίας της οποιασδήποτε οργάνωσης.

Το διήμερο εργαστήριο απευθύνεται στην ηγετική ομάδα μιας ΜΚΟ ή άτυπης ομάδας πολιτών η οποία ορίζει και το όραμά της. Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου (Τετάρτη 13 Ιουνίου) εκτός από τα βασικά μέλη της ηγετικής ομάδας της συμμετέχουσας ΜΚΟ, μπορούν να συμμετέχουν κι άλλα μέλη της. Το υλικό της παρουσίασης (ppt) θα δοθεί στα αγγλικά, όμως η παρουσίαση θα γίνει στην ελληνική γλώσσα χρησιμοποιώντας μεμονωμένη αγγλική ορολογία.

Πού και πότε:
Το εργαστήριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα ), τη Τετάρτη 13 Ιουνίου, 16.00 – 20.00.
Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για την κα Σκόνδρα:
H κυρία Eλένη Σκόνδρα, έχει διεθνείς σπουδές στους τομείς του μάρκετινγκ και επικοινωνίας, καθώς και διπλώματα σε Executive Business and Life Coaching. ‘Έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων σε θέσεις μάρκετινγκ και ανάπτυξης αγοράς, κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα.
Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τον εθελοντισμό και σαν ιδρυτικό μέλος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος), έχει προσφέρει πολλά στην υποστήριξη των νέων, σε θέματα επιχειρηματικότητας. Ειδικά, τα τελευταία έξι χρόνια, δραστηριοποιείται με το mentoring και το coaching, με εστίαση στις ανάγκες επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων και θέματα επαγγελματικής ικανοποίησης. Συνεργάζεται ως coach και μέντωρ, σε νέους επιχειρηματίες με το Innovathens, Orange Grove και το ALBA (Venture Garden). Είναι μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια επιχειρήσεων και φιλανθρωπικών οργανώσεων. Ακόμη, από το 2017 είναι coach του προσωπικού του Orange Grove και μελών της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Λίγα λόγια για το ΚΕΜΕΛ:
Το ΚΕΜΕΛ έχει μέλη, ενεργά ή πρώην ανώτατα διευθυντικά στελέχη μεγάλων ελληνικών ή διεθνών εταιρειών, τα οποία διαθέτουν τουλάχιστον 20 έτη εμπειρίας και έχουν διακριθεί για τη διαχειριστική τους ακεραιότητα. Το ΚΕΜΕΛ εστιάζει στη νεανική επιχειρηματικότητα και υποστηρίζει σχετικές συλλογικές πρωτοβουλίες, και η δράση του είναι εθελοντική και ανεξάρτητη από κυβερνητικές αρχές, κόμματα και επιχειρηματικά συμφέροντα. Περισσότερα για το ΚΕΜΕΛ μπορείτε να δείτε εδώ.