Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & MKO – Μια ισχυρή δύναμη αλλαγής

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος για την Ισότητα των Φύλων.

Σκοπός της εν λόγω εκπαίδευσης/διαδραστικής παρουσίασης είναι οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ να αντιληφθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την έννοια της ΕΚΕ, τον ρόλο που διαδραματίζει στη στρατηγική των εταιριών και τον ρόλο που έχουν να παίξουν οι ΜΚΟ στον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιδραστικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τις εταιρίες με στόχο την από κοινού διαμόρφωση μιας ισχυρής δύναμης που φέρνει την αλλαγή στην Κοινωνία των Πολιτών

Δομή σεμιναρίου

Εισαγωγή – Γνωριμία: 10:00-10:10

Eνότητα Α’ 10:10-10:40

 • Ορισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ)
 • 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών
 • Κοινά Στόχος ΕΚΕ

Eνότητα Β’ 10:40-11:45

 • Γιατί οι εταιρίες θέλουν να συνεργάζονται με ΜΚΟ
 • Τι αναζητούν οι εταιρείες στις προτάσεις ΕΚΕ
 • Ποια είναι τα συστατικά μιας καλής πρότασης ΕΚΕ σε όλα τα στάδια:
  • πριν την έναρξη συγγραφής της πρότασης π.χ. διερεύνηση γενικής στρατηγικής εταιρείας στην οποία στοχεύει η ΜΚΟ
  • κατά τη διάρκεια συγγραφής δηλαδή περιεχόμενα πρότασης, ομάδα έργου
  • μετά την υποβολή της πρότασης δηλαδή follow up κλπ.

Διάλειμμα: 11:45-12:00

Eνότητα Γ’ 12:00- 13:00

 • Παραδείγματα/case studies επιτυχημένων προγραμμάτων ΕΚΕ σε συνεργασία με ΜΚΟ από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Eνότητα Δ’ 13:00-13:30

 • Βήματα για την προσέγγιση/ ανάπτυξη συνεργασίας / θεμελίωση μακροπρόθεσμης σχέσης με τις εταιρείες
 • Προσδοκίες από την πλευρά του δωρητή,  διαφορά χορηγίας από δωρεά,  τι σημαίνει επικοινωνιακή προβολή και ανταποδοτικά οφέλη
 • Dοs & dont’s στην υποβολή πρότασης ΕΚΕ

Ολοκλήρωση Παρουσίασης/ Συζήτηση/ Κλείσιμο 13:30-14:00

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στον 1ο όροφο των γραφείων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Μουρούζη 14 – 10674, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, 10:00 – 14:00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Αφροδίτη Στάθη έχει 21 χρόνια εμπειρίας κυρίως στους τομείς στρατηγικής, διοίκησης, επικοινωνίας και φιλανθρωπίας. Aπόφοιτος του London School of Economics και κάτοχος της υποτροφίας US German Marshall Memorial, έχει εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Kantar Added Value Strategic Marketing, των διαφημιστικών εταιρειών TBWA και Cream, του Ομίλου PR  V+O Communications, και πιο πρόσφατα ως Διοικητική Διευθύντρια της Εταιρείας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ. Έχει ιδιαίτερη εμπειρία στην ενδυνάμωση της εταιρικής φήμης μέσα από τη δημιουργία δυνατής και  διαφοροποιημένης στρατηγικής για τις μάρκες (brands), την προώθηση της εμπορικής ανάπτυξης και την ενδυνάμωση του κοινωνικού αντίκτυπου των οργανισμών με τους οποίους συνεργάζεται. Η Αφροδίτη συμβουλεύει εταιρείες και οργανισμούς στο πως να υιοθετήσουν και να επικοινωνήσουν τα ESG κριτήρια (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης) που συνδέονται με τους 17 παγκόσμιους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ως πραγματική συνήγορος των παιδιών, καταθέτει συχνά την άποψή της υπέρ των δικαιωμάτων τους, ενώ είναι ιδιαίτερα ενεργή γύρω από το θέμα του ρόλου των επιχειρήσεων στην κοινωνία εν γένει, στο ζήτημα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στην ενδυνάμωση των νέων επαγγελματιών αλλά και ως ενεργή εθελόντρια της κοινωνίας των πολιτών. To 2021 ίδρυσε μαζί με την αδελφή της Δάφνη την Blossom Advanced Communications (https://blossomy.gr ) που επικεντρώνεται σε θέματα Στρατηγικής, Επικοινωνίας, Βιωσιμότητας και Engagement. Συνεργάζεται με το Social Dynamo από το 2017 προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία της σε καίρια θέματα που αφορούν την ενδυνάμωση των ΜΚΟ όπως είναι η διαμόρφωση στρατηγικής χορηγιών, ο σχεδιασμός καινοτόμων προγραμμάτων καθώς και η χάραξη και υλοποίηση επικοινωνιακής στρατηγικής. Στην παρούσα φάση διδάσκει για το Social Dynamo ενότητες που αφορούν την επικοινωνία.