Σεμινάριο “Οικονομικές καταστάσεις των ΜΚΟ: τα πρώτα βήματα”

Financial Literacy-Basic steps to understanding the financial statements

Το Social Dynamo με την υποστήριξη της PwC, διοργανώνει εκπαιδευτική παρουσίαση “Financial Literacy-Basic steps to understanding the financial statements”, με σκοπό να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές έννοιες και τον τρόπο σύνταξης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων. Στόχος της παρουσίασης είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τον τρόπο απεικόνισης των οικονομικών στοιχείων μιας οντότητας στις οικονομικές καταστάσεις, καθώς και με την διεξαγωγή συμπερασμάτων που αφορούν την ρευστότητα και την βιωσιμότητα ενός οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικά με:

  • τις βασικές αρμοδιότητες της θέσεως της οικονομικής διαχείρισης μιας οντότητας και τις απαραίτητες δεξιότητες των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτή
  • τη διενέργεια απολογισμού και την παρακολούθηση αποκλίσεων
  • τον τρόπο σύνταξης και την πληροφόρηση που αντλείται μέσω του Ισολογισμού
  • τον τρόπο σύνταξης και την πληροφόρηση που αντλείται μέσω της Κατάστασης Αποτελεσμάτων χρήσεων
  • τον τρόπο σύνταξης και την πληροφόρηση που αντλείται μέσω της Κατάστασης Ταμειακών Ροών
  • το Κεφάλαιο κίνησης και τον κύκλο ταμειακών ροών

 

Πού και πότε:

Η εκπαιδευτική παρουσίαση θα διεξαχθεί στα γραφεία της PwC (Λ. Κηφισίας 260, 152 32, είσοδος από Κόδρου)τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, 16:00-18:00. Παρακαλώ απευθυνθείτε στην είσοδο σχετικά με την αίθουσα στην οποία διεξάγεται η παρουσίαση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

 

Λίγα λόγια για την PwC

Στην PwC, στόχος μας είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην κοινωνία και η επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Είμαστε ένα δίκτυο εταιρειών σε 158 χώρες με περισσότερα από 250.000 στελέχη που δεσμεύονται να παραδίδουν ποιοτικό έργο στις ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες που αναλαμβάνουν. Πείτε μας τι έχει αξία για σας και μάθετε ακόμα περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.pwc.com.

Οι εισηγήτριες

Αναστασία Βόρδου

Η Αναστασία, αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2013, με σπουδές στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική, ενώ παράλληλα φοίτησε σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού στο πλαίσιο υποτροφίας Erasmus. Στη συνέχεια, παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης ορκωτών ελεγκτών του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών ( ΙΕΣΟΕΛ). Η Αναστασία, εργάζεται στον οικονομικό τομέα από το 2011 και συγκεκριμένα στο χώρο του ελέγχου επί των οικονομικών καταστάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Αναστασία είναι μέλος της PwC από τον Φεβρουάριο 2018. 

Μαρία Τουμπανιάρη

Η Μαρία, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά το 2013, με σπουδές στην Οικονομική Επιστήμη. Η Μαρία μιλά τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά), και κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής της καριέρας φοίτησε σε Πανεπιστήμιο της Ισπανίας, στο πλαίσιο της υποτροφίας Erasmus. Στη συνέχεια, παρακολούθησε τη διεθνή πιστοποίηση εκπαίδευσης ορκωτών ελεγκτών, ACCA. Η Μαρία, εργάζεται στο κομμάτι των οικονομικών τα τελευταία πέντε χρόνια και εργάζεται στην PwC από τον Δεκέμβριο 2016.