Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στις ΜΚΟ

Ο κύριος σκοπός της εκπαίδευσης είναι να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με βασικές αρχές διαχείρισης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού (που αφορούν τόσο εργαζόμενους όσο και εθελοντές) μιας ΜΚΟ και να τους εξοικειώσει με  εργαλεία και πρακτικές με άμεση εφαρμογή.

Σε ποιους απευθύνεται: 

Σε στελέχη ΜΚΟ που έχουν (ή πρόκειται να λάβουν) την ευθύνη της διαχείρισης και ανάπτυξης των ανθρώπων (εργαζόμενων και εθελοντών) και αρμοδιότητες, όπως: προσέλκυση και επιλογή, induction, στοχοθεσία, εκπαίδευση και αξιολόγηση.

Θεματικές ενότητες:

  • Γιατί HR σε ΜΚΟ;
  • Από το recruitment στο induction
  • Διάγνωση εκπαιδευτικών αναγκών
  • Στοχοθεσία και Στοχοπροσήλωση
  • Αξιολόγηση και συνεχής εκπαίδευση

Μεθοδολογία:

Η εκπαίδευση θα γίνει εξ ολοκλήρου εξαποστάσεως με τη χρήση πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης (Zoom). Θα είναι διαδραστική και βιωματική, ενώ στο τέλος θα δοθούν σε όσους / όσες συμμετέχουν τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση (παρουσίαση, εργαλεία, templates κτλ).

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Δευτέρα 19 Απριλίου 17.00 – 21.00 μέσω της πλατφόρμας Zoom . Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο Μάνος Παυλάκης, Εκπαιδευτής και Σύμβουλος σε θέματα HR, έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρία στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων και δράσεων για εταιρείες και οργανισμούς στον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον τρίτο τομέα, με εξειδίκευση σε θέματα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και ανάπτυξης Οριζόντιων Ικανοτήτων.

Έχει πάνω από 10.000 ώρες διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών με ειδίκευση σε θέματα ηγεσίας, επικοινωνίας, διαχείρισης συγκρούσεων, συνεργασίας και συναισθηματικής νοημοσύνης και πάνω από 2.000 ώρες σε προγράμματα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών. Παράλληλα, διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημίων μαθήματα σχετικά με την Εκπαιδευτική Ηγεσία και την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Ο Μάνος έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα, υπήρξε συνιδρυτής και πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού ‘Δίκτυο Νέων-Youthnet Hellas’, συμμετέχει σε δράσεις Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και συχνά και σε εθελοντική βάση προσφέρει υποστήριξη επιπέδουCoaching και Mentoring σε άτομα και οργανώσεις που έχουν ανάγκη.  Ήταν ο δημιουργός του εκπαιδευτικού υλικού για το πρόγραμμα ‘Youreca’, το οποίο έλαβε Βραβείο Ποιότητας και Αριστείας της Unesco (βραβεύτηκαν 15 projects σε σύνολο 1.532 παγκοσμίως) και έχει διακριθεί για την κοινωνική του δράση, λαμβάνοντας, ως Πρόεδρος του ΜΚΟ Youthnet Hellas, το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2013.

Έχει πτυχία στην Ελληνική Φιλολογία (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), μεταπτυχιακά διπλώματα στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού (Leeds University Business School) και στις Πολιτικές Επιστήμες (Πανεπιστήμιο Κρήτης), διδακτορικό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και post graduate diploma στο Coaching (Kingstown College).