Θεσσαλονίκη – Ο ρόλος της ηγεσίας στη διαχείριση ομάδων και ΜΚΟ

***Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν κλείσει λόγω συμπλήρωσης των διαθέσιμων θέσεων***

Το τετράωρο σεμινάριο απευθύνεται στα ηγετικά στελέχη μη κερδοσκοπικών φορέων (μέλη ΔΣ, διευθυντικά στελέχη, υπεύθυνους τομέων –ομάδων, αλλά και σε στελέχη (έμμισθα ή εθελοντικά) οργανισμών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία πρόκειται ή επιθυμούν να αναλάβουν ρόλους ευθύνης καθώς και να κινητοποιήσουν αλλά και να εμπνεύσουν τις ομάδες τους.

Συγκεκριμένα το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες, στις οποίες συνδυάζεται η θεωρία με ασκήσεις και μετάδοση καλών πρακτικών:

  • Δεξιότητες Ηγεσίας
  • Case Study αποτελεσματικής ηγεσίας
  • Ξεμπλέκοντας το πλέγμα της ηγεσίας (Άσκηση)
  • Τρόποι ανάδειξης ηγετικών δεξιοτήτων
  • Η τριαδική σχέση “Ατομικού Οράματος – Ηγεσίας – Ομαδικού Οράματος”
  • Ανακαλύπτοντας τον τύπο ηγεσίας σου (Άσκηση)
  • Δημιουργώντας την ιδανική ομάδα

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στην αίθουσα “Μ. Αναγνωστάκης” του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, 16.00 – 20.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για τον Φώτη Κατιμερτζόπουλο

Ο Φώτιος Κατιμερτζόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστήμων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει πτυχίο Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Μεταπτυχιακό στο τομέα Διεθνών Σπουδών (Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης) από το Τμήμα της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι Εκπαιδευτής Ενηλίκων και πιστοποιημένος Professional Coach από το European Mentoring & Coaching Council, Association for Coaching. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της συμβουλευτικής σχετικά με την ίδρυση και τη διαχείριση των επιχειρήσεων, καθώς και στον τομέα ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, παρέχοντας  συμβουλευτικές υπηρεσίες επαγγελματικής ανάπτυξης (Business, Career & Performance Coaching). Είναι συνιδρυτής και project manager του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Τ.Ε.Α.Μ. Organization». Επίσης τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται σε θέματα επιχειρησιακής κουλτούρας και καινοτομίας, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικών οικοσυστημάτων. Στόχος τoυ μέσω του mentoring είναι η συμβουλευτική ομάδων, μέσα στις οποίες συνειδητά το άτομο θα γνωρίζει πώς μπορεί να παρέχει-συμβάλει στο σύνολο αλλά και πώς θα μπορεί να αντιμετωπίζει ολιστικά τις δυσκολίες της ομάδας και του περιβάλλοντός του βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.