Αναπτυσσόμαστε προσωπικά, δουλεύουμε ομαδικά

Το συγκεκριμένο σεμινάριο υλοποιείται από τη ΜΚΟ “Διαβάζω για τους Άλλους” και απευθύνεται σε στελέχη και εθελοντές ΜΚΟ που επιθυμούν να ενδυναμωθούν όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους, σε τομείς και ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τόσο κατά την εθελοντική τους δράση, όσο και γενικά στη ζωή τους.

Οι εισηγητές πέρα από το θεωρητικό τους υπόβαθρο, θα χρησιμοποιήσουν και παραδείγματα από την προσωπική τους ενασχόληση στο “Διαβάζω για τους Άλλους”. Επίσης, ο κάθε ένας μέσα από το δικό του προσωπικό στυλ εισήγησης (διάλογος, βιωματικές ασκήσεις, διάδραση), μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε νέες δεξιότητες που μας είναι πολύτιμες για την εκπλήρωση των στόχων μας και την ανάπτυξή μας σε προσωπικό και κάθε άλλο επίπεδο.

Πού και πότε:
Το εργαστήριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός), την Τετάρτη 25 Απριλίου, 17.00 – 20.00.
Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για το Διαβάζω για τους Άλλους:
Το Διαβάζω για τους Άλλους ξεκίνησε τη δράση του το 2015. Είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε με στόχο να διαβάζει σε αυτούς που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, έχοντας ως όραμα την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και στη λογοτεχνία. Οι δύο βασικοί πυλώνες δράσης της είναι η ηχογράφηση βιβλίων προκειμένου να εμπλουτιστεί η ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών και εντυποανάπηρων στην Ελλάδα, και η «ζωντανή» ανάγνωση σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (παιδιά σε ορφανοτροφεία, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, σε άσυλα και σε στέγες αστέγων, κακοποιημένες γυναίκες, παιδιά Ρομά, άνθρωποι που για λόγους υγείας δεν μπορούν να κρατήσουν φυσικό τεκμήριο στα χέρια τους, αναλφάβητοι σε φυλακές). Δραστηριοποιεί ένα δίκτυο 2500 εθελοντών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ηράκλειο.

Λίγια λόγια για τους εισηγητές:

Θοδωρής Τσάτσος
Ο Θοδωρής σπούδασε Νομική, Ψυχολογία, εκπαιδεύτηκε πάνω στη Συμβουλευτική και το Coaching από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και εργάζεται συμβουλευτικά με ενήλικες, τόσο ατομικά όσο και σε ομάδες.

Αργυρώ Σπυριδάκη
Η Αργυρώ είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι motivational speaker, έχει πολλάκις παραστεί σε ομιλίες για την παρουσίαση του Οργανισμού και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα εντυποαναπηρίας. Έχει παραστεί σε εκδηλώσεις, σε επιστημονικά συνέδρια και σε δομημένες παρουσιάσεις όπως το TEDx.

Ελίνα Μαξούρα
H Ελίνα έχει σπουδάσει Πληροφορική, Coaching, Συμβουλευτική και Mentoring. Έχει εργασθεί πάνω από 18 χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων, τα τελευταία 4 ως Life, Business και Executive Coach και είναι εισηγήτρια σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης. Είναι Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Συμβουλευτικής Coaching και Mentoring Ελλάδας.