Mentor2Mentor Meetup

Το Mentor2Mentor MeetUp ήταν ένα κάλεσμα προς το δίκτυο μεντόρων του Social Dynamo. H συνάντηση ξεκίνησε με ένα σύντομο καλωσόρισμα της Jennifer Clarke, συντονίστριας προγραμμάτων ενδυνάμωσης ΜΚΟ του Ιδρύματος Μποδοσάκη, και με έναν σύντομο απολογισμό και περιγραφή των επόμενων βημάτων του προγράμματος mentoring, από τη Ράνια Ελ Αμπάσυ, Project Manager του Social Dynamo.

Ακολούθησαν σύντομες εισηγήσεις του δικτύου μεντόρων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, με πρώτη ομιλήτρια την Ελένη Σκόνδρα, General Manager της Hecata και ιδρυτικό μέλος του ΚΕΜΕΛ – Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος, που εστίασε στις προκλήσεις του mentoring όταν μεταφέρεται από τον εταιρικό χώρο στον μη κερδοσκοπικό τομέα. Αμέσως μετά πήρε τη σκυτάλη ο Γιώργος Βλάχος, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΜΕΛ, ο οποίος μίλησε για τις 5 κρίσιμες προτεραιότητες για το mentoring σε κοινωνικές επιχειρήσεις. Ακολούθησε η Ελισάβετ Γεωργίου, εργασιακή ψυχολόγος και διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Be Yourself, η οποία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων μέσω των διαδικασιών οργάνωσης των ΜΚΟ. Η συζήτηση εμπλουτίστηκε στη συνέχεια με τον Γιώργο Μαυρογόνατο, High Value Fundraising Manager της ActionAid Ελλάς ο οποίος εξέθεσε τις αόρατες γραμμές μεταξύ mentoring και coaching και αμέσως μετά η Φαίη Ορφανού, συνιδρύτρια της ΑΕΛΙΑ Capacity Building Lab, εισήγαγε στη συζήτηση το θέμα των στερεοτύπων, των αμοιβαίων προσδοκιών και της αναγκαίας σχέσης εμπιστοσύνης που απαιτείται στο mentoring. Τον κύκλο ομιλητών έκλεισε η Σοφία Μαστροκούκου, σύμβουλος εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πειραιώς, που έκανε λόγο για το mentoring ως κινητήρια δύναμη εξερεύνησης ευρωπαϊκών προοπτικών για μια ΜΚΟ.

Το πολυσυλλεκτικό προφίλ των ομιλητών δημιούργησε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση, πλήρη υποσχέσεων για το μέλλον του προγράμματος mentoring στο Social Dynamo. Η βραδιά έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των μελών του δικτύου όπου αποτυπώθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και τοποθετήσεις μεταξύ των οποίων και η δημιουργία ενός code of conduct από τα ίδια τα μέλη, και φυσικά ανεπίσημη δικτύωση σε φιλική διάθεση!