Συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά και φορολογικά ζητήματα

Συνεδρίες συμβουλευτικής από την PwC σε νομικά και φορολογικά ζητήματα, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της:

1. Ποια είναι η κατάλληλη νομική μορφή για τη σύσταση εταιριών με μη κερδοσκοπικό σκοπό; (Αστική μη κερδοσκοπική, Σωματείο, Κοιν. ΣΕΠΕ (Ν. 4430/2016, Κοινωνία).
2. Πώς συστήνονται οι εν λόγω νομικές μορφές (Αρμόδιες Υπηρεσίες, ποια πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά των εταίρων, πώς μετατρέπονται σε άλλη νομική μορφή);
3. Ποιος είναι ο τρόπος φορολόγησης των ως άνω μορφών (φορολογικοί συντελεστές, φορολογικές απαλλαγές, υπαγωγή ή όχι σε καθεστώς Φ.Π.Α., τρόπος λήψης φορολογικών απαλλαγών από τη Φορολογική Διοίκηση);
4. Υπάγονται τα μέλη των ως άνω νομικών μορφών σε ασφαλιστικές υποχρεώσεις;
5. Υποστήριξη σε ζητήματα εργατικού δικαίου στους εργαζόμενους των ως άνω συγκεκριμένων νομικών μορφών (φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα, ύψος ασφαλιστικών εισφορών και τρόπος φορολόγησης του εισοδήματος που προκύπτουν για τους εταίρους αυτών).
6. Νομική υποστήριξη για τη σύνταξη των νομιμοποιητικών εγγράφων σε σχέση με ζητήματα εκπροσώπησης αυτών στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό Τομέα.

Πού και πότε
Η συμβουλευτική παρέχεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Σεράφειο δήμου Αθηναίων, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός) την Τρίτη, 23 Απριλίου, 15.00-17.00, από την Αναστασία Σανίδα, PwC.

Πώς θα κλείσετε ραντεβού
Για να κλείσετε ραντεβού, πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία της συνεδρίας και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Στο πεδίο «Σύντομη περιγραφή φορέα» παρακαλούμε παραθέστε τα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλετε να απευθύνετε στο συνεργάτη μας. Η αποστολή συγκεκριμένων ερωτημάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το κλείσιμο των ραντεβού.
Σε περίπτωση που χρειάζεται υποστηρικτικό υλικό για την προετοιμασία συνεδριών, μπορείτε να μας το αποστείλετε στο socialdynamo@bodosssaki.gr.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για την Αναστασία Σανίδα

Η Αναστασία Σανίδα είναι δικηγόρος από το 2010 και τα τελευταία 9 συναπτά έτη εργάζεται ως εσωτερική δικηγόρος στον ιδιωτικό τομέα, συγκεκριμένα σε τραπεζικές και λογιστικές εταιρείες (Big Four εταιρείες) με εξειδίκευση σε φορολογικά και νομικά θέματα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και έχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στην Επιχειρηματική Τραπεζική και το Αστικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Επίσης, έχει παρακολουθήσει ένα πολύωρο σεμινάριο Φορολογικών Θεμάτων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύεται κυρίως σε φορολογικά θέματα (εφαρμογή άμεσης και έμμεσης φορολογίας, εταιρικό δίκαιο, δίκαιο των συμβάσεων και εταιρικά νομιμοποιητικά θέματα).