Συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά ζητήματα

Πώς πλαισιώνεται νομικά η εθελοντική εργασία στην Ελλάδα; Ποιες είναι οι νομικές μορφές των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην Ελλάδα και ποιες οι διαφορές τους;

Ένας από τους πιο βασικούς και αναγκαίους τομείς γνώσης είναι αυτός της νομικής πλαισίωσης και υποστήριξης των δράσεων των μη κερδοσκοπικών οργανισμών –νομικών προσώπων ή άτυπων ομάδων. Οι νεοσύστατες οργανώσεις αλλά και τα μέλη ομάδων που δεν έχουν ακόμα νομική μορφή, έχουν συχνά απορίες σχετικά με την ελληνική νομοθεσία και πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον νομικό πλαίσιο με τρόπο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Η νομική συμβουλευτική του Social Dynamo είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται!

Πού και πότε
Η συμβουλευτική διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Σεράφειο δήμου Αθηναίων, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός) την Παρασκευή 19 Ιουλίου, 15.00-17.00.

Πώς θα κλείσετε ραντεβού

  1. Για να κλείσετε ραντεβού, πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία της συνεδρίας και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.
  2. Στο πεδίο «Σύντομη περιγραφή φορέα» παρακαλούμε παραθέστε τα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλετε να απευθύνετε στους συνεργάτες μας, προκειμένου να είναι έγκυρο το αίτημά σας. ***ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα συγκεκριμένα ερωτήματα είναι απαραίτητα για να γίνει δεκτό το αίτημά σας.*** 
  3. Σε περίπτωση που χρειάζεται υποστηρικτικό υλικό για την προετοιμασία συνεδριών (π.χ. καταστατικό), μπορείτε να μας το αποστείλετε στο socialdynamo@bodosssaki.gr.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Σούλτη

Ο Δημήτρης Σούλτης, δικηγόρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη από το 2014, θα απαντήσει σε ερωτήματά σας που αφορούν νομικά ζητήματα, στο πλαίσιο υπηρεσιών δωρεάν συμβουλευτικής που προσφέρουμε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών.