Οδηγός Επιτυχίας στην Εξεύρευση Πόρων

Το Online σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος  Building a robust and democratic civic space – BUILD.

Ημέρα 1η: 10.00-12.00
Πώς να αυξήσετε το portfolio των μεγάλων δωρητών σας

Μία μεγάλη πρόκληση των περισσότερων οργανισμών είναι να εξασφαλίζουν επαρκή χρηματοδότηση για τις αυξανόμενες ανάγκες τους. Οι δωρητές που έχουμε σήμερα αφενός δεν επαρκούν για να καλύψουν τις μελλοντικές μας ανάγκες και αφετέρου δεν θα είναι μαζί μας για πάντα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται συνεχώς να εμπλουτίζουμε και να ανανεώνουμε τους δωρητές με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Από πού ξεκινάμε όμως για να βρούμε δωρητές;

Σε αυτό το σεμινάριο θα μιλήσουμε για χαρτογράφηση νέων μεγάλων δωρητών και για τεχνικές αναζήτησης και εργαλεία δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψηφιακά και μη ψηφιακά μέσα.

Τι θα μάθετε σε αυτό το σεμινάριο:

  • Πώς να χτίσετε μία λίστα δυνητικών δωρητών
  • Πώς να βελτιστοποιήσετε τα κριτήρια αναζήτησής σας
  • Πώς να αξιοποιήσετε ψηφιακά και μη εργαλεία
  • Πώς να προσεγγίσετε τους δωρητές σας

Ημέρα 2η: 14.00-17.00
Μεθοδολογίες και εργαλεία για αποτελεσματικό fundraising

«Δοκιμάσαμε και δεν δούλεψε» ακούμε συχνά στην εξεύρεση πόρων. Όταν αφιερώνουμε πόρους στο fundraising, χρόνο και χρήματα, και δεν έρχονται τα αποτελέσματα που θέλουμε, απογοητευόμαστε. Πώς μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας μας και τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας; Πώς μπορούμε να δουλέψουμε πιο μεθοδικά και αποτελεσματικά, ώστε να φέρουμε περισσότερα έσοδα στον οργανισμό μας;

Σε αυτό το σεμινάριο, θα μιλήσουμε για το πώς χτίζουμε και διατηρούμε σχέσεις με τους μεγάλους δωρητές μας, αξιοποιώντας διεθνείς μεθοδολογίες και πρακτική εμπειρία, καθώς για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον προγραμματισμό μας και τις προτάσεις χρηματοδότησης προς δωρητές.

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, 10.00 – 12.00 & Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, 14.00 – 17.00, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου είναι σύμβουλος Εξεύρεσης Πόρων και ιδρύτρια της Inuksuk Consulting, μιας συμβουλευτικής εταιρείας που εργάζεται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχοντας ως στόχο να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους, μέσα από την κατάρτιση ολοκληρωμένων στρατηγικών πλάνων και το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων εξεύρεσης πόρων. Έχει εμπειρία 15 ετών στην εξεύρεση πόρων, έχοντας εργαστεί σε όλους τους τομείς του fundraising: regular giving, special events, crowdfunding, digital campaigns, face to face, major giving. Η πιο πρόσφατη θέση της ήταν Επικεφαλής Ανάπτυξης στην ActionAid, στην οποία εργάστηκε επί 12 χρόνια.  Έχει εξειδικευτεί στις μεγάλες δωρεές από ιδρύματα, εταιρείες και μεγάλους δωρητές και συνεργάζεται με φορείς της κοινωνίας των πολιτών στα εξής πεδία: στρατηγικός σχεδιασμός, κατάρτιση πλάνων εξεύρεσης πόρων, σχεδιασμός μελέτης ετοιμότητας του οργανισμού (για την εξεύρεση πόρων), ανάπτυξη  και υλοποίηση προγραμμάτων εξεύρεσης πόρων από μεγάλες δωρεές, εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας (για καμπάνιες εξεύρεσης πόρων). Κατέχει τίτλο MA in International Business, είναι Πιστοποιημένο Στέλεχος Εξεύρεσης Πόρων (Certified Fundraising Executive), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Φιλανθρωπίας (Certified Philanthropy Advisor) και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό πάνω σε θέματα ηγεσίας, μεθοδολογίας στην εξεύρεση πόρων από μεγάλους δωρητές, ανάπτυξης συνεργασιών με εταιρείες και καλλιέργειας σχέσεων με μεγάλους δωρητές. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με έναν από τους κορυφαίους συμβούλους παγκοσμίως στην εξεύρεση πόρων από μεγάλους δωρητές, τον κ. Tony Myers. Η κ. Παπαδημητρίου διδάσκει για το Social Dynamo ενότητες που αφορούν επιμέρους θέματα μεγάλων δωρεών και χρηματοδοτήσεων.